Kolumne

[ Izvor: Bojana Tatić ]

15. 11. 2023. 06:54 0

Ma, kakve lopte, kakvi bakrači...

Draga deco, odakle vam uopšte ideja da izađete napolje i igrate se?! I to još fubal! Na školskom igralištu! Manite se, deco draga, tih gluposti. Da je bar košarka, pa da nekako i prođe. Za to već imamo i trenera. Doduše još je na studijama, ali sve desetke ima. Ma takvog ni NBA nema.

Nego, hajde svi lepo telefone u ručice, imate wi-fi sigurno, pa igrajte neke igrice. Te vaše Fortnajte, Tik Tokove i ostalo. Ko je još video da se deca igraju napolju! A ako nemate internet - trk kući, pa uključite Pink ili Happy, emituje se neki rijaliti program sigurno. Sedite lepo na kauč, da se ne umarate, isključite pametne glavice i upijajte što više vulgarnosti, nasilja i bestidnosti.

U zdravom telu je i zdrav duh, pa ćete vrlo brzo od trčanja za loptom doći do razmišljanja svojom glavom. I očas posla eto nas u državi gde se cene obrazovanje, vaspitanje, struka i moral! Tja! Jer, ko će onda da glasa za velikog vođu? Ko će mu osigurati da na vlasti bude još koliko poželi? Da rasproda Srbiju, a od onoga što ostane napravi privatan biznis?

Omaž rukovodstvu škole "Starina Novak" u kojoj je deci zabranjeno da igraju fudbal. Ma kakve god bile okolnosti, deca moraju da budu deca. Pa i ako se radi rekonstrukcija ili nema ograde, treba pronaći rešenje. Najlakše je zabraniti. Od početka ih ubijamo u pojam, ograničavamo, stavljamo u kalupe. Zato i ne čudi što smo dovde stigli.

Ali, da ne bi bilo sve tako crno… U nedelju, 17. decembra dobijamo još jednu šansu da se borimo i za decu i za one najstarije. Da se borimo za sebe. Za sadašnjost i budućnost. Za normalnost. I budimo oprezni, možda nam je ovo i poslednja šansa.

Bojana Tatić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati