Kolumne

Dragoslav Ivanović [ Izvor: Danas ]

01. 11. 2023. 15:39 2

Vučiću, botovima ste dali novac oduzet od penzionera

Gospodine Vučiću! Dobio sam Vaše pismo i bio sam ne samo iznenađen već i uvređen. Kod mene to kažu: "Nisam ja pao sa kruške, pa da mi takva pisma šaljete".

Niko u istoriji države Srbije nije pljačkao narod Srbije kako ste to Vi uradili. Vi, bez srama i ljudskog dostojanstva, rekli ste u Narodnoj skupštini dana 11.12.2015. godine, kao predsednik Vlade RS sledeće: "dugujemo vojnim penzionerima od oko 300 miliona evra? Mi pokušavamo da ga svedemo na 190, pa na 160 miliona evra, da isplatimo vojne penzionere..."

To ja zovem pljačka veka. Ukrali ste korisnicima vojnih penzija (vojnim penzionerima) tada 140 miliona evra. Taj dug sada iznosi 300 miliona evra.

To ste uradili nezakonito, najnižim pravnim aktom ZAKLJUČAK 05 broj 181-11689/2015 u Beogradu, 30. oktobra 2015. godine, koji nije nigde objavljen, a u njemu piše klasična mafijaška bahatost.

Da je moje drugo redovno usklađivanje penzije za 2007. godine u iznosu od 4,21%, deo vanrednog usklađibvanja penzije za 2008. godinu od 11,06%. Zaključak ste lično Vi potpisali.

Gospodine Vučiću, penzija je imovina. Ustav kaže da je država može da pozajmi od građana, ali ima obavezu da je vrati uvećanu sa zakonskom kamatom.

Ne samo to. Vi ste Zaključkom Vlade RS umanjili meni, a sa mnom je tada bilo 57.000 korisnika vojnih penzija, stečeni iznos penzije za 4,21% od 1. januara 2008. godine.

Ustav kaže da stečeno pravo građaninu države Srbije ne može niko da ukine ili umanji. To za Vas ne važi.

I drugu ste pljačku veka na nivo države sproveli prema penzionerima. Ona je obuhvatila oko 800.000 penzionera koji su oktobra 2014. godine imali penziju veću od 25.000,00 dinara.

To što moja penzija, kada se podeli sa dva, jeste manja od te cifre, to Vas nije bilo briga. Mene ste opljačkali za 4.000 evra. Sada je to duplo, ako bi se pridržavali Ustava i vratili mi uzeti deo imovine (deo penzije).

Moje je mišljenje da ste novac oduzet od penzionera uložili u stvaranje mreže botova na celoj teritoriji Republike Srbije da bi učvrstili vlast.

Kao nagradu za pljačku građana (penzionera), a i ostalih, građani su vas podigli na vrh piramide države Srbije, te ste postali predsednik Republike.

Aktivno sam učestvovao na svim izborima od 2012. godine, i mislim da su svi izbori lažirani, te prigovarati penzionerima ili narodu Srbije je van pameti.

Ja verujem da se svi sećaju kada je Evropska unija u 17,00 sati čestitala Nikoliću na izbor za predsednika Republike, a izborna mesta se zatvaraju u 19,00 časova. To dovoljno govori kako je SNS došla na vlast u državi Srbiji.

Ponoviću. Vaše pismo vređa moje dostojanstvo i zdrav razum.

Korisnik vojne penzije Dragoslav Ivanović. s. r.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati