Kolumne

[ Izvor: Dr inž. Miroslav Parović ]

20. 05. 2023. 13:48 18

GOTOV JE Vučić je izgubio!

Građani Srbije su sinoć u Beogradu izvojevali najveću demokratsku pobedu od uspostavljanja višestranačkog sistema. Tihi marševi koji su spontano krenuli sinoć su u prestonici dobili svoj vrhunac. Narod je sam bez bilo kakvog uplita sa strane dokazao da je politički živ i da se ne miri sa tiranijom koju je uspostavio Vučićev režim.

Na ulici je stvoren jedan široki građanski front u kojem je svoje mesto našao svako ko oseća da su sloboda i uređena pravna država vrhunska vrednost jednog društva. Pred tim građanskim frontom Vučić je sinoć kapitulirao. Tužni skup u Pančevu i njegov neuobičajeno kratki i vrlo nervozan govor, kao i javne trzavice između propagandnih perjanica režima koje smo uživo sinoć videli na TV Pink jasno ukazuju da je vlast svesna da je ovo kraj.

Nažalost, ali pokazalo se i da trenutno ne postoji organizovana politička struktura koja je spremna i sposobna da preuzme vlast. Organizacija skupa je škripala i u nekom trenutku se i potpuno raspala pred brojnošću ljudi koji su na skup izašli. Ovo jasno pokazuje da se hitno mora pristupiti dogovoru opozicije i pravljenju političke platforme koju građani od nas svih očekuju. Ovih dana sve "političke zverke" su pokazale svoje tragove i stvar je čista.

Svako ko bude pokušao da svojata probuđeni narod i da njihovu energiju rasipa na nekakve trule dogovore sa režimom mora biti javno žigosan. Postavljeni zahtevi su minimum koji mora da bude ispunjen, a imajući u vidu da se vlast oglušila valja razmisliti i o novim.

Dr inž. Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati