Kolumne

Živa Vekecki [ Izvor: Danas ]

14. 03. 2023. 11:57 4

Oročen predsednik

Fudbalski savez Srbije će konačno u utorak dobiti predsednika. Prošlo je pune dve godine od kako je Slaviša Kokeza podneo ostavku (22. 3. 2021. godine).

Istina, u Srbiji ništa nije sigurno, ali sumnjam da će se ponoviti „slučaj Bjeković“ kada je delegatima Skupštine FSS „neko“ zabranio da dođu u Staru Pazovu i glasaju onako kako im je ranije rečeno.

Ovog puta je scenario isplaniran do detalja. Jeste Nemanja Vidić svojom kandidaturom napravio malu pometnju ali je „neko“ izvadio džokera iz rukava.

Nisam od pristalica „zavera“, ali... Nemanja Matić, bivši reprezentativac Srbije, nedavno je (22. 2.) na svom Instagram profilu napisao: „Smatram da je Džaja nekako nateran ili možda ucenjen da prihvati kandidaturu za predsednika FSS.

Sada kada je Dragan blizu svoje 80-e godine izlažete ga nepotrebnom stresu. Svi mi Ubljani strahujemo za Džajino zdravlje i nadamo se da će pregurati i ovo ponižavanje od strane kluba kome je sve dao“... Da Džajić nije u „najboljoj formi“ uverio sam se u gledajući njegovo „gostovanje“ u emisiji RTS-a „Oko“.

Moram da priznam da retko koristim „svoje pravo da budem informisan“, ali ponekad, uglavnom poluvremenu prenosa nekih utakmica, vrtim kanale i naletim na tu emisiju na RTS-u.

U njoj, koliko sam shvatio, dolaze dva – tri gosta i pričaju na zadatu temu. Pošto se i Džajić i Vidić retko pojavljuju u medijima namerno sam uključio RTS i – gost „Oka“ je bio Nemanja Vidić, a Draganu Džajiću su novinar i snimatelj bili gosti.

Ne bih se mnogo iznenadio ni da se na sutrašnjoj Skupštini Fudbalskog saveza Srbije Džajić delegatima obrati putem video-bima. Mnogo više bih se iznenadio ako bi Džajić o(p)stao u predsedničkoj fotelji do kraja mandata.

Zapravo, smem da se kladim o „sto marki“ da neće. Kao što je „neko“ (protivustavno) oročio mandat Vlade na dve godine i Džajin mandat je oročen.

Za najviše godinu dana Fudbalski savez Srbije će izdati saopštenje da se Džajić iz zdravstvenih razloga povlači, a njegovo mesto će zauzeti „njegov“ prvi izbor Branislav Nedimović. Ali, to je i naš izbor. Zar ne?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati