Kolumne

[ Izvor: Dragiša Čolić ]

22. 02. 2023. 07:00 66

Kako ih nije sramota?

"Završiš škole, ulažeš u sebe, stvaraš i obučavaš ljude, pola života daš vojsci i onda odeš na sajam vojne opreme da ti lik sa Pinka objašnjava o opremi i naoružanju? Kako ove generale nije sramota?", pita moj FB prijatelj K.I.S. - bivši, školovani (vojna akademija, prethodno vojna gimnazija) oficir JNA, svoje kolege - generale, koji u pratnji Aleksandra Vučića u Abu Dabiju, na sajmu naoružanja i vojne opreme - štandu PR-DC Željka Mitrovića, poznatog pronalazača svega i svačega, objašnjava prisutnima karakteristike drona koje PRDOC namerava da proda Vojsci Srbije, koja je kako javlja www.pink.rs zainteresovana za njegovu kupovinu.

Svi se naoružavaju a nismo ni mi budale, saopštava AV, pa ćemo u tom cilju povećati ulaganja za te svrhe na 3% BDP - a taj dron je upravo ono što nam treba, pa u već poznatom stilu iz vremena kovida kad je prisutnim lekarima objašnjavao upotrebu respiratora, sada u ulozi znalca za dronove objašnjava prisutnim generalima karakteristike Željkovog drona. I njima je sve odmah bilo jasno - nisu imali nikakvih pitanja.

Što jes', jes', ti dronovi su čudo. Prvi put su nas iznenadili u oktobru 2014. godine na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija, kad je neki albanski diverzant za vreme utakmice poslao dron na stadion sa albanskom zastavom usred Beograda. Za Željka, pronalazača svega i svačega, a naročito onoga što može da ugrozi opstanak čovečanstva, to je bio dovoljan znak da angažuje sve svoje pronalazačke kapacitete i smisli dron koji neće služiti samo u odbrambeno fudbalske već i u odbrambeno vojne svrhe - i to je to što je prikazano na sajmu u Abu Dabiju.

Inače, Željko Mitrović je već poznati pronalazač. O tome sam pisao i u decembru 2020. na opancar.com u tekstu pod naslovom - Još malo o ludilu i sličnim pojavama, u vreme kovida, kad je svet bio opsednut traženjem vakcine protiv te pošasti:

"Ne verujem da tu spadaju i do sada objavljeni projekti na kojima radi poznati istraživač Željko Mitrović u svom studiju na TV Pinku - onaj pod nazivom "Važno je podrignuti", koji je i lično demonstrirao: najpre se popije sok, a potom se dobro podrigne i tako izbaciš virus iz tela, koji izgleda nije naišao na očekivanu pažnju u svetskim naučnim krugovima, pa je prešao na drugi projekat - ozoniranje krvi. Taj projekat je već u fazi
testiranja - ozoniraju se autobusi gradskog saobraćajnog preduzeća. Legendarni Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, to je i stručno objasnio - ako izdrže autobusi, izdržaćemo i mi".

Ovog puta, kad je reč o narečenom odbrambenom dronu ne morate ni da podrigujete. Treba samo da obratite pažnju - da vam to ne dođe samo od sebe.

Dragiša Čolić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 66

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati