Kolumne

[ Izvor: Bratislav Marković ]

12. 11. 2022. 07:00 40

Stašizam u praksi

Redakcija lista "Danas" dobila je pretnje bombom. Poslanica Staša, diplomac akademije mladih lidera SNS akademije, reče da su svi koji su protiv aktuelne vlasti mrzitelji Srbije. Da li su pretnje koje je dobio "Danas" i izjava poslanice Staše povezani? Ubeđen sam da jesu.

Kad dublje razmislim možda je Staša u pravu. Mi svi koji ne mislimo kao aktuelna vlast jesmo mrzitelji Srbije, Srbije onakve kako ona izgleda sada. Pre par godina jedan drug koji po ovim merilima takođe spada u mrzitelje Srbije, rekao mi je "znaš, Braconi, ponekad se pitam da li Srbija treba da izgleda baš ovako, da li smo baš to zaslužili".

Dakle, apsolutno sam saglasan i javno priznajem, da i ja sam mrzitelj Srbije ovakve kakva je ona danas. E sad, uveren sam da u toj koloni ima mnogo ljudi i da je ona baš dugačka. Zbog toga vlast, baš ovakva kakva je, mora da preduzme mere na našem prevaspitavanju. Pretnje smrću novinarima i neistomišljenicima su zastarele. Drug Stari je to rešavao slanjem na Goli otok. Ali Srbija sad nema more, te logično ni otoke. Šta je činiti?

Svakako umesto da nas ubiju, treba nas iskoristiti kao besplatnu radnu snagu, jer realno, glupo je uzimati kredit za rušenje Starog savskog mosta, da podsetim onog koga ni fašisti zahvaljujući profesoru Milutinu Zariću nisu srušili. E, ali danas hoće da ga sruše stašisti. Ali zašto kredit?

Jer vidi, sad saznajemo ono što je skrivano, Belivukov klan je rušio Savamalu besplatno. U ovoj mojoj tvrdnji postoje dva problema. Prvi i nesporni je taj što je Belivukov klan trenutno sprečen da ruši. Drugo, nisam siguran da su njihove usluge bile besplatne, može biti da su ih baš dobro naplatili.

E baš zato, glupo je novinarima "Danasa" pretiti fizičkom likvidacijom. Treba sve nas upotrebiti za fizički rad na rušenju Starog savskog mosta. Na čelu sa Dražom Petrovićem, ne bi mu kao ni meni škodila fizička aktivnost. Svi novinari lista "Danas" na Savu. I ovi iz Direktno su sumnjivi, a mnogima od njih treba fizički rad. Pa onda Kesić i Ivanović, to se bre izbezobrazilo, na televiziji se javno zajebavaju sa mladim liderima SNS akademije. Kesić još svaki čas zove Dražu u emisiju, što je mnogo mnogo je. Što nije zvao nekad Stašu ili Martinovića, realno bilo bi smešnije.

Ne bih ja tu zaobišao ni žene. Ona Olja Bećković, sve kao fina, kulturna. A kad stavlja naslove predloga za utisak nedelje, lepo vidiš da ismeva stašiste. I nju na rušenje Starog savskog mosta. Ok, nju ćemo da poštedimo kao ženu. Ona može da donosi vodu nama koji most rušimo. Jer nama ne treba dati puno vode, tako da se ni Olja ni ostale žene tu ne bi mnogo mučile. Mogle bi da pevaju neku pesmu kojom se rugamo Zariću koji je sprečio da se još pre 78 godina most sruši, reči i melodiju bi mogli da smisle Staša i njene kolege sa akademije, oni su jako talentovani.

E tako. I onda ispuniš obećanje stranim investitorima kojima si poklonio zemljište za gradnju i srušiš most.
A da, dok mi rušimo, Đilas pored nas ponavlja kao mantru: "kajem se što sam mostove gradio".

To ti je stašizam u praksi.

Bratislav Marković, advokat

(www.bratislavmarkovic.com)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati