Kolumne

Marko Branković

21. 09. 2022. 06:55 45

I posle Prajda, Prajd

I bi šetnje. Mada Vulin, uz Vučićevo sufliranje, tvrdi da šetnje bilo nije i dodaje - "policija je sprovela protestante do Taša". To znači da je policija sprovela Bilčika, Hila i još tuce diplomata i stranih novinara istim povodom i istom rutom. Neće biti. Bilo je šetnje.

Zbog šetnje su zadovoljni organizatori. Prave se da nisu videli da su bile štićene ličnosti u okviru policijske vežbe "blokiraj Beograd". I to ne samo za vreme šetnje, već tokom cele nedelje Evroprajda.

Salonska desnica standardno poslušna i bučna, reagovala je oštrim saopštenjima.

Huligani opozvani, pa se samodokazuju glupim i primitivnim arlaukanjem po stadionima.

Raščinjeni sveštenici u društvu profi demonstranata agresivni. Napadali su policajce i pokazali zavidno odsustvo koordinacije pokreta kada su se zaletali na učesnike šetnje. Ostaće zabeležen odgovor pokislog policajca jednom od tih likova koji mu je uporno vikao da ide u Prizren i Srebrenicu. - Šta da radim tamo, poluglasno je uzvratio momak u uniformi i onoj opremi.

Svi jednako skoncentrisani na svoje parče istine u vremenu transformacije države u naseobinu u kojoj se radi za partijske gazde koji kontrolišu sve. Čak i čija deca mogu u vrtić.

Samo režimu odgovara ovo ludilo. U njemu od njih se ne traži da izađu sa planom kako će pomoći ljudima kojima žive bez nekih od osnovnih ljudskih prava. To, a ne prebrojavanje učesnika i merenje dužine šetnje, bi bila prava mera uspeha.

Samo režimu odgovara priča o Mici zavetnici i njenim dobrim TV nastupima kojom zabavljaju raju dok cene divljaju. Stariji bi mogli da prepoznaju sličnosti sa mitom o nepobedivosti Šešelja u TV duelima iz devedesetih. Tu priču iz vremena krvi je okončao ministar Krapović, i to šamarčinom. Taj šamar je srušio mit, ali nije oslobodio Srbiju od primitivizma i agresije, koju je politicki život uveo rodonačelnik političkog rijalitija i maneken mržnje.

O tim "sitnicama" bi mogla da razmisli Olja Bećković kada gospođu radikalnu Zavetnicu "časti" emisijom u trenutku kada joj atmosfera u društvu idealna za besmisao koji zastupa. Prošli put kada je zaboravila ružnu prošlost radikala i pustila ih da govore, ostala je bez posla. Kada Mica naraste, ostaće bez televizije. Ali, koga to interesuje. Jedan slabo gledan format je već zaboravljen i počinje drugi - 72 sata Njujorka. A onda idemo na rimejk Sage o vladi. I tako u krug. Dok se građani i narod gledaju ispod oka. A vreme ističe.

Marko Branković

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati