Kolumne

[ Izvor: Ruža Helac ]

12. 07. 2022. 11:26 8

Na svim ispitima smo pali

Sad je sve jasno i javno, i pre smo znali, na svim ispitima smo pali. Ovo je ekstra situacija za sudije, ne moraju više biti u neprijatnoj situaciji kada advokatima i klijentima moraju dati do znanja da se "pravda mora pogurati" finansijski. Na sledećem plakatu će pisati imena sudija i koliko "jedu posle večere" za koju "temu".

Ako sudije (ali sve, čak i one koji su korumpirani) ne izađu posle ovoga i ne pruže otpor i dokaz da nisu "krpe koje čiste smeće za prevarantima, ubicama, korumpiranima, silovateljima, pljačkašima..." biće to dokaz neverovatnog moralnog posrnuća sudstva i tužilaštva!

Da se razumemo... svima nam je odavno jasno da se pravda traži u kafani, a ne na sudu. Ali da će sistem dopustiti javno blaćenje onih na kojima počiva to ipak nismo očekivali! Sad se postavlja pitanje: Kome koristi javno razobličavanje posrnulog (sad već palog!) sudstva? Naravno donosiocima odluka/vlastima! Kako? Zašto?
Jer... građani su prevareni, opljačkani, zastrašeni, ali neki još uvek naivno veruju da će na sudu dobiti "pravo ako ne i pravdu" i svojim tužbama zatrpavaju sudove, bez obzira na količinu nepravde i neprava koje generišu sudovi. Sudovi i sudije se ne distanciraju od takve slike o njima jer je cilj obeshrabrili građane, da se "procesaju" i pokušavaju da ostvare osnovno ljudsko pravo pravo na dostojanstven život!

Odavno su se vlasti pobrinule da se zna da nisu pravo i pravda isto! Međutim, pravo i pravda su se toliko - u međuvremenu - udaljili jedno od drugog da je to postalo neizdrživo za građane! Eee sudije... Donosiocima odluka/vlastima niji bilo dovoljno da vas razvlasti! Sad vas provlači kroz govna! Zašto? Jer...sud koji ima legitimitet i legalitet najveća je opasnost za korumpirane političare! Od sada pa zauvek - i zvanično - oprostimo se sa sudskom vlašću (tužilaštvo je obnevidelo, a zatim i odumrlo, od kada je Zaga (Zagorka Dolovac prim. nov.) stupila nogom u taj tamni vilajet)! Pravo i pravda ne stanuju ovde!

A sreća!? Nema sreće, jer ona je sa hrabrima!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati