Kolumne

[ Izvor: Ivan Stojković ]

16. 06. 2022. 09:32 4

Lažna dojava

U sezoni svakodnevnih (lažnih) dojava o postavljenim bombama po beogradskim školama i drugim adresama, iznenada neočekivano, pronela se vest, preko društvenih mreža, da je stigao šećer u obližnjem tržnom centru na Dorćolu. Za tili čas skupilo se ispred tržnog centra mnoštvo sveta, a ubrzo je vest provaljena da je lažna. Zatekao se tu i jedan gospodin koji je to posvedočio, da u tom tržnom centru nije ni bilo nestašice i da je on sa svojom ženom (uz molbu da ostane anoniman), samo dva dana ranije, kupio 50 kg šećera, bez ikakvih problema.

A narod, kao i svaki narod, kada se već okupio, hajde da, kroz više manje nepovezanih "šupljih" razgovora, probistri aktuelne događaje.

Jedan "brka" započne dijalog: - jeste čuli (ili možda pročitali) kako jedan dokoni nemački hemičar pliva stazu 2.000 km niz Dunav, navodno ispitujući (usput) kvalitet dunavske vode? Kod BGD-a je bio prinuđen da prekine svoj poduhvat, zbog enormne količine fekalija, kroz koje je bilo nemoguće plivati. Odmah se javio sagovornik, pa odgovorio "brki" svojim grlatim baritonom: - meni je to sumnjivo!
Ko je uopšte njega zvao, da on kod nas pliva i još da ispituje naše fekalije? Zašto on to ne radi kod svoje kuće i ne ispituje njihove (nemačke) fekalije? U tom se javi jedna baka (ja bih ocenio stara oko 65 godina), prekine započeti dijalog i promeni temu: - da li ste videli pomor vrabaca u Kruševcu, čitavog jata, ispod antene 5G mreže? Pravi genocid nad jadnim vrapcima?

Na to, opet se javi isti onaj sa grlatim baritonom: - šta jadni? Ko je*e vrapce? Našli su da se skupljaju ispod antene. Što su tražili, to su i dobili... Bilo je tu još malo komentara: na inauguracioni govor Predsednika, (pa onda, znate ono kada je otvorio dušu...), pa na nedolazak ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Lavrova, pa na dolazak nemačkog kancelara Šulca.

U svakom slučaju diskusije su jenjavale, a skup se spontano osipao, uprkos jednog upornog penzionera, koji je stalno ponavljao i insistirao: - zašto smo se uopšte skupljali? Gde bi sada trebalo da se ide? Ne vidim, gde su autobusi?

- Idi matori kući, čeka te baba, dobacuju, sada već lepo raspoloženi prisutni mladići, skloni šali.

Hej komšija, požuri, zakasnićemo na TV prenos finalne serije ("majstorice") ABA lige. Biće žestoki okršaj.

Autor je arhitekta u penziji

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati