Kolumne

[ Izvor: Davor Kalajžić ]

10. 09. 2021. 12:46 11

Država u krizi Kriznog štaba

Korona brojke ponovo demoliraju državu, narod i zdravu pamet. Politika je nadjačala stručnost, a stručnost se pokazala duboko diskutabilnom. Jedino izvestan je rezultat - oboleli i mrtvi na sve strane i crvena lista EU, što je zapravo vrsta sankcija. Proces masovne „vakcinacije“ u Srbiji pao je usled velikog nepoverenja stanovništva u državno rukovodstvo i ustanovljena krizna tela.

Sektopartijska krilatica „pobedili smo Koronu“, laž je sa kojom je sve eventualno pozitivno palo u vodu. Tome treba dodati i brojne svinjarije koje su svakodnevno prosipali dr Kon i ekipa iz Kriznog štaba, čiji formalni sastav i zaduženja ne znamo ni danas, ali znamo njihove radne rezultate; skakanje kroz prozor Kovid bolnica, „probijanje“ vakcinisanih, dezinfekciona sredstva u respiratorima i najgore od svega - statistiku koja nema mehanizam da utvrdi tačne cifre, a to je ključni parametar u procesu donošenja pravovaljanih mera. Dr Kon jednom je već skupo koštao Srbiju i prvo on, pa posle i mnogi drugi iz „struke“ i politike, nisu smeli da se nadju tu gde su. Zato je Kovid kolaps logična posledica diletantskog paceraja nadležnih i njihova direktna odgovornost.

Na Internetu, o Kovidu je sve dostupno. Nažalost, nacionalne frekvencije i režimski blatoidi, kao da toga nisu svesni, pa nastavljaju da nam ubrizgavaju gomile polutačnih i netačnih informacija o Kovidu ne samo kod nas, već i u svetu, sa očitom namerom da sakriju iskustva većih i spremnijih od nas. Tako je nacija ostala uskraćena za dva oprečna, ali praktično ista poražavajuća rezultata borbe protiv Kovida u Švedskoj i Izraelu, koji predstavljaju jednu vrstu referentne vrednosti između uloženog truda i postignutih rezultata.

Izrael je bio prva država koja je prebacila 60% vakcinisanog stanovništva Pfizer vakcinom. U jednom trenutku premijer Netanjahu je izjavio, „ostavićemo virus iza sebe, otvoriti ekonomiju i raditi stvari koje ne može nijedna zemlja sveta“. Slično ovim našima, objavili su pobedu, da bi samo par meseci kasnije uleteli u ponovnu spiralu obolelih, sa obaveštenjem da je Pfizerova efikasnost sa početnih 64% pala na ispod 40%, navodno zbog novog Delta soja.

Zamislite da je vakcina protiv npr. dečije paralize efikasna manje od 40%! Da li bi je iko u svetu zvao vakcinom?!

U Švedskoj, isto to samo malo drugačije. Oni nisu uvodili drastične mere, pa ni masovnu vakcinaciju, prepustili su sve na savest građanima, što je u duhu njihove filozofije građenja masovne svesti i pojedinačno-kolektivne odgovornosti. Ko hoće da se vakciniše, eno mu, ko neće - ne mora. Ni maske nisu obavezne. Deca normalno idu u školu, pa kom opanci, kom obojci. Sa daleko manjim troškovima dobili su gotovo isti svetski prosečni rezultat u broju obolelih i umrlih.

Po zvaničnim podacima, Srbija ima oko pet miliona stanovnika na svojoj teritoriji i oko 1.7 miliona u rasejanju. U tom smislu, Korona je donela bar nešto dobro - utvrdili smo koliko nas zaista ima i koliko nas treba biti u biračkim spiskovima. Sektopartija je dobro procenila da kada je novac u pitanju, sve izlazi na čistac. Tako je Vučićeva pomoć od 100 eura jasno pokazala da nas punoletnih ima oko 4.3 miliona, a zvanična statistika beleži oko 15% nepunoletnog stanovništva u 2020. godini. Sve zajedno se uklapa u opet zvaničnu procenu da nas u Srbiji ima tek koju više od 5 miliona.

Batutovi zvanični podaci govore da je do sada obolelo više od 800.000 stanovnika. Tu cifru treba pomnožiti barem sa dva, jer svako od nas zna za bar još jednog obolelog prijatelja koji je imao blaži oblik, pa se nije ni testirao. A pošteno govoreći, znamo i za više od jednog. To nas dovodi do realnosti da je obolelih blizu dva miliona, a umrlih barem 20.000. Ako je 52% odraslog stanovništva vakcinisano duplom dozom, to je oko 2.500.000 vakcinisanih, pa saberimo broj mladih (oko 750.000), plus broj obolelih (oko 2.000.000), onda smo došli do validnog broja stalnih stanovnika Srbije.

Statistički gedano, svi smo zaštićeni i tu bi trebalo da stane, jer kako nas je Krizni štab od početka uveravao – vakcinisani ne mogu da obole, deca ne oboljevaju, a oboleli stiču imunitet.
Ali ne staje. Tek nam predviđaju užas. Pokazalo se da su sva predviđanja i sve preporuke i mere Kriznog štaba - da izvinete na izrazu - sranje kroz gusto granje.

A zašto je tako? Pa zato što je sektopartija upregla bratomafiju da iz Kovida izvlači razne koristi, od izlaska na izbore, do izgradnje Lego bolnica, netransparentnih nabavki „vakcina“, respiratora, lekova i kineskih maski, koje uzgred budi rečeno, masovno uništavaju u Nemačkoj i Italiji, jer su škart roba.

Kako dalje bude raslo nepoverenje u vlast, rašće broj obolelih i umrlih. Sektopartija i bratomafija moraju da idu, jer ako ne odu oni, otići ćemo i mi i država! U pitanju su opstanak nacije i države!

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati