Kolumne

Davor Kalajžić

06. 08. 2021. 10:17 13

Oluja koja ne prestaje

Prošlo je 26 godina, a nije se završilo. Progon i pogrom Srba, Srbije i svih njenih građana nastavlja se nesmanjenom žestinom. Hrvatska, Crna Gora, Federacija, Makedonija, AP KiM, pa i sama Srbija, broj Srba drastično opada. Zašto? Zato što je pravo ime „Oluji“ - izdaja, izdaja koja ne prestaje. Socijalističko-radikalska-julovska koalicija izdajnika, pljačkaša i kriminalaca ponovo je vaskrsla.

Tuđman i Milošević su otišli, uz dogovor o izdaji koji je pretočen u „Oluju“ i „Bljesak“. Jedan kao „heroj“ na Mirogoj, a drugi kao kukavica helikopterom u niskom letu, da bi se vratio u metalnom sanduku. Obojica su izdali svoj narod, srpski. Rezultat znamo. Titov general bratstva i jedinstva vaskrsle novo-ustaške NDH genocidno je poterao stotine hiljada svojih građana, a nezaklane je dočekala crveno-crna-julovska policija i politika zatvorenih izlaza auto puta „Bratstvo i jedinstvo“. Nesrećnici iz „Krajina“ preusmeravani su u lagume crveno-crne-julovske politike zarđalih kašika na AP KiM, da bi samo koju godinu docnije isto i još gore doživeli u albanskoj verziji politike „Karlobag-Virovitica“ i „100 za jednog“. Čak je podignuta granica na Drini i uvedene su sankcije od Srba Srbima.

Umesto Tuđmana, Gotovine i Markača, nikli su Haradinaj, Tači i Kurti, a posle Miloševića i Šešelja porasli su Dačić i Vučić. U talu sa bubregovadcima, potpisuju i dogovaraju nove izdajničke svinjarije kojima ponovo ostavljaju narod na cedilu, ovog puta na AP KiM. Nisu u stanju da zaštite i sačuvaju, slovima i brojem, ni jednu jedinu srpkinju na AP KiM, Dragicu Gašić. Pod kišobranom „Briselskog“ i „Vašingtonskog“ sporazuma, uz aktivnu participaciju Vučićeve „Srpske liste“, nastavlja se prigušeni pogrom srpskog stanovništva, sveopšta pljačka dva budžeta i dalje ustavno-pravno rastakanje Srbije.

I tu nije kraj olujama. Crveno-crni-julovski pljačkaši i njihovi narastajući parazitski koalicioni pajtosi, obrušavaju se na budžet, privredu, banke i prirodna bogatstva Srbije. Otima se od penzionera da bi se dalo strancima, a sve po sistemu - pola pije, pola Šarcu daje. Spoljni dug Srbije prelazi u zonu dužničkog ropstva, a crveno-crna-julovska koalicija propast države na svim poljima potiskuje medijskim raspamećivanjem po nacionalinim i ostalim lokalnim frekvencijama. Narkomani postaju naučnici, a prostitutke doktorke. Perverzija postaje vrlina, a šibice diploma. Mentalna oluja se obrušava na zdrav razum, dok vorteksi pljačke i kriminala na noge dižu i sam FBI, ali ne u korist Srbije. Bolesnici na vlasti zastrašivanjem, batinašima, pajlevinama i ubistvima obrušavaju se poput tornada na sve koji bi da se suprotstave ljotićevskoj ideologiji „srpskog sveta“. Crveno-crne-julovske propagandne metastaze napadaju mozak svakog građanina i pokušavaju da sprže svaku vijugu.

Srbija rasipa stanovništvo. Smrtnost je nikada veća, odlazak poprima svojstva stampeda, negativni prirodni priraštaj je poput epidemije. Zlikovačka, nepismena i beskrupulozna šibicarska bagra devastira sve viševekovne akumulirane srpske vrednosti. Vučićev pomahnitali ego autobuskim točkovima, sendvičima, dnevnicama i uz pomoć mesara gazi ljudsko dostojanstvo. Magovi sa konjskim repovima aplaudiranjem leče žuljeve na građevinarskim dlanovima. Spoljni dug je u klimaksu, a odbrambeni potencijal u antiklimaksu. Strane ambasade se podsmevaju srpskim glasačkim listićima, dok nam komšije dele lekcije o evropskim vrednostima i reversu evra.

Nedozvolimo najgorima da nastave oluju. Oslobodimo Srbiju!

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati