Kolumne

[ Izvor: Ljubodrag Stojadinović/Peščanik.net ]

18. 07. 2021. 07:44 26

Ljubodrag Stojadinović: Ša je bilo, Gangula

Neki govore da je Šapić dr Aleksandar postao drugi čovek u državi. U ovom zverinjaku to jeste domet. Šapić je zapravo eksplodirao u svom usponu, lansiran kao zoon politikon novog doba, posle utapanja u močvaru punu gmizavaca.

Zbog uloge priglupog siledžije u nekom filmu, ostao mu je nadimak Gangula, koji je i u zamašnom političkom usponu neotklonjiv. Ali, u skladu sa uličarskim smislom nadimka, A. Šapić nastavlja sa pokazivanjem svoje latentne fizičke snage. To je sve što ima.

Kao drugi čovek u državi počeo je da preti ljudima sa više nadmene bahatosti. Vlast daje osećanje neuporedive snage i moći. Šapić je u dobroj fizičkoj formi na račun zapuštene misaone, ali se u sudaru sa sebi ravnima nije pokazao. U svoje vreme, dok je aktivno igrao loptu na vodi, nešto se zakačio sa Denisom Šefikom, i u tom dijalogu izvukao je mnogo deblji kraj.

U svojim docnijim sećanjima tu kolegijalnu tuču "srpskih delfina", pokušaće da prikaže nerešenom, i da je danas sa Šefikom prijatelj. Dobro, neka mu bude. Ali, ostao mu je običaj da i na javnim mestima, i u javnim nastupima, ukazuje na posedovanje nadmoćne fizičke sile. "Drugačije bismo razgovarali da ste mi to rekli na ulici". "Ne biste mogli tako da o meni govorite nigde, osim ovde".

To su ipak bile pretnje blažeg oblika, malo ogrnute podmuklom pristojnošću. Ali, iz drugog čoveka Srbije iznenada je pokuljala suština onoga što Gangula jeste i što će ostati zauvek: priprosti siledžija čija se evolucija (zasad) odvija u nasilničkom režanju nezavisnom od razuma.

Autorima emisije Dobar, loš, zao, Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu, javno je zapretio čupanjem srca. Prvi put u telefonskom razgovoru sa Markom, i još jednom iz studija TV Pink obojici.

U svom tekstu za Direktno pod naslovom Zašto se plašim Šapića, Kulačin kaže: "Odmah i na samom početku želim da kažem da se najiskrenije i najozbiljnije plašim Aleksandra Šapića, potpredsednika Srpske napredne stranke, i njegove pretnje doživljavam veoma ozbiljno, a rekao bih i traumatično… Mislio sam, psi laju - karavani prolaze. Ali, Šapić nije običan pas. On je prošao dril koji ga je odmah vinuo u naprednjačke visine".

Bar deo objašnjenja za ovakvo divljanje potpredsednika vladajuće partije, valja tražiti u samoj emisiji DLZ. Izgleda da je Šapić razumeo da su se Kulačin i Vidojković bavili perifernim, ali u naprednjačkoj kulturi podilaženja važnim nazadnim delom: anusom. I to njegovim. Poštovano gledateljstvo Pinka imalo je zadovoljstvo da prvo sazna: u emisiji Dobar, loš zao izrečena je tvrdnja o nekakvom "krpljenju anusa" potpredsednika vladajuće sekte. A naslućuje se, naravno, šta je sve moglo da prethodi tom šnajderaju.

Ali, pustimo ovde Kulačina: "Niko nikada, pa ni ja u DLZ nije rekao da su mu "krpili čmar", kako je kazao Vidojkoviću u telefonskom razgovoru, niti da su mu "krpili njegov anus", kako je obavestio gledateljstvo Pinka. Rekao sam da su ga "krpili" misleći na arkadu. Sinoć smo pustili deo koji govori o njemu, i koji dokazuje da laže da je izrečeno ono što nikada nije".

Dobro, Marko i Nenad nisu preterano nežni ni prema kome, niti je potrebno da takvi budu. Niti bi to bili oni da su takvi. Da bih bio siguran, preslušao sam dve najnovije emisije, i zaista nigde nema bilo kakvog bogohulnog nagoveštaja krojačkih radova u delikatnoj regiji zbog koje Šapić čupa srca. Ili ja nisam uspeo dobro da tumačim lascivne stilske figure Vidojkovića i Kulačina.

Svejedno. Nasilništvo i pretnje klanjem i čupanjem organa došlo je na sam vrh vlasti i odatle se prostire svuda gde mu je volja. I to je prirodni razvojni put ovog pandemonijuma. Nema se više gde, Gangula je iz dvora uputio opasne pretnje koje ne treba ignorisati. Uz niz nepodnošljivih skarednosti. Možda je on zbog toga i doveden: drugo lice gospodara koji je lično uveren da ume da se bije i izgovara legitimne gadosti, i često poziva na višeboj one koje mrzi. To postaje svojstvo jednog sistema, oni koji su na njegovom vrhu rado potenciraju uličarsko u sebi, kao poslednju odbranu od ulice koja će ih svakako zbrisati.

Zato je Gangula i utopljen u SNS. Delfin pretvoren u kajmana ili nešto nepoznato, delegirano strašilo u močvari gde odumire život, koji nam ionako prolazi sa uspavanim srcem.

Ljubodrag Stojadinović

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati