Kolumne

Žarko Jokanović [ Izvor: Blic ]

13. 06. 2021. 16:14 6

Žarko Jokanović: Gušitelju prirode i pravde

Tvoje "Zlatno doba" je u punom procvatu. Prema najnovijim istraživanjima 83,1 odsto građana razmišlja o odlasku iz Srbije. Preostalih 16,9 procenata ili uživa u plodovima tvoje strankomafijaške vladavine ili nema kud. Oni koji bi da pobegnu od tvojih blagodeti kao glavnu motivaciju navode: život u uređenom sistemu i boravak u zdravijem društvenom uređenju. Od onih koji razmišljaju da odu, 84 odsto njih ne bi želelo nikada da se vrati. Toliko o tvojim uspesima.

Ali, baš te briga za tu sitnicu. Protekle nedelje, na stalno otvorenom šampionatu tvojih ulizica, za poltrona meseca proglašena je maketa premijerke, koja je ushićeno izjavila da ćeš na Sednici saveta bezbednosti imati istorijski govor. Što je sasvim logično, jer si svoje slepe sledbenike ubedio da je sve tvoje istorijsko. Od svake reči koju izgovoriš do odlaska u toalet, koji takođe ima istorijski značaj.

A, tu je i tvoja istorijska namera da Srbiju ugušiš u ekološki prljavim tehnologijama. Sad držiš istorijske govore u kojima ubeđuješ pučanstvo da treba da budu presretni što ćeš im podariti ekološke uništitelje.

Na prvom mestu kompaniju koja od svog osnivanja ima neprekidnu istoriju uništenje životne sredine, a može se "podičiti" i saradnjom sa fašističkim režimima, učešće u ratnim zločinima, podržavanjem aparthejda, uništavanjem kulturnih dobara, poput svete pećine starosedelaca u Australiji stare 45.000 godina, pa do toga da su njeni zvaničnici više puta osuđivani za prevaru i plaćali odštete i kazne koje iznose milijarde dolara za nezakonito uništavanje zemljišta.

Ali koga briga za krvavu prošlost? Niti je njih briga što si ti, kao vatreni radikal klicao "ubićemo sto ga jednog", niti je tebe briga što oni ubijaju milione za rudu koju kopaju i u pepeo pretvaraju sve čega se dotaknu. Baš kao i kineske kompanije koje ne haju za domaće zakone i životnu sredinu. A videle su i da je u Srbiji sve dozvoljeno, pa čak i da njihove gorile sprečavaju građane Srbije u slobodnom izražavanu mišljenja, tako što bestidno i kabadahijski prekidaju njihove konferencije za medije, na prostoru koji nije vlasništvo njihove fabrike. Kako su krenuli, uskoro će ozloglašene mafijaške kineske trijade zameniti ove tvoje batinaše, koji su se otrgli kontroli, pa im je tek nakon toga naša savesna vlast pronašla hiljade zločina, uključujući i mlevenje ljudi u mašinama za meso.

Ali, sve je to deo tvoje istoričnosti, koja će svakako ostati zabeležena. Za početak su je primetile zemlje članice Evropske Unije, koje nisu dale zeleno svetlo za otvaranje dva klastera u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. A u obrazloženju stoji da Srbija nije dovoljno napredovala u oblasti vladavine prava. Što je njihova prljava insinuacija, tim pre što se kao napredak može oceniti ugovor Ministarstva pravde o nabavci poklona za reprezentaciju, u vrednosti od 2.288.040 dinara, kojim nabavlja: 800 komada notesa, 450 kišobrana, 600 metalnih olovaka, 1.600 reklamnih kalendara, 800 keramičkih šolja, 300 reklamnih blokova, 500 luksuznih pliš kutija, 500 bukmarkera i 500 futrola sa značkom, od prirodne kože - teleći boks.

A da pravda bude slađa, na spisku su i čokolade s kandiranom pomorandžom i praline, uz neizostavnu, a za pravdu u Srbiji presudnu - roze čokoladu s listićima kokosa, s hrskavim perlicama od mlečne čokolade. A tu je i bela čokolada sa liofilizovanom malinom (šta god to značilo) - sa štampom na poklopcu, s motivima Hrama Svetog Save, Kalemegdana, pirotskih ćilima i grbom Srbije. Kako bi pravda bila i slatka i rodoljubiva.

Zato te pozdravljam tvojom tradicionalnim pozdravom:

Sve je ovo farsa - vi ste pali s Marsa!

Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

P. S.

Nego, kako nam je ministar vojni, koga si optužio da te prisluškuje? I dalje je za taj zločin dovoljan sud vaše strankomafije? Jer, pravosuđe ima preča posla - da ždere čokolade s grbom Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati