Kolumne

Srđan Milivojević

12. 06. 2021. 09:24 22

Navikavanje na rešetke

Sve je lakše sada kada je ograđeno mesto gde se nekada nalazila Skupština Srbije. Sad samo treba pojačati stražu, i eventualno dovesti policijske pse. I ako ovaj pokušaj sa ogradom uspe, odmah valja nastaviti dalje. Treba isto ovako ograditi zgradu Vlade i na kraju zdanje na Andrićevom vencu.

Ovo sa ograđivanjem Skupštine mora da je smislio Vesić. Kako se ovoga ranije nije setio. Ogradiš konkurenciju, dodaš dvostruki red žice i kažes im da je to za njihovo dobro. A onda sa mesta večitog zamenika, konačno dočekaš da si i ti prvi u trci za važna mesta u državi jer su ostali objektivno sprečeni da se kandiduju.

Kad sam ranije viđao sa kolikim obezbeđenjem po Srbiji šparta šef AVačkog klana, nikako mi nije bilo jasno od koga to njega čuvaju Kobre, DB, SAJ, PTJ i Velja Nevolja kad je po sopstvenim rečima onoliko omiljen u narodu. A onda smo zahvaljujući Nebojši iz Beograda i Dijani Hrkalović, saznali da šef AVačkog klana kao i svaki Don, redovno komunicira sa kolegama jer ga muče problemi podzemlja. Ali ne u vezi metroa. Niti u vezi kanalizacije u Borči. Za podrum u Ritopeku ni ON sam nije baš siguran zašto je zvao. A da je zvao, zvao je. Ko ne veruje neka pita Nebojšu iz Beograda, Simu iz Grocke ili izvođače radova iz Kosovske Mitrovice.

Kad sve ovo čovek proanalizira, lako je zaključiti da to brojno obezbeđenje u stvari čuva narod od šefa AVačkog klana a ne Njega od naroda. Ograda samo povečava osećaj bezbednosti kod građana, dok bi tek postavljanje stražarskih kula bio jasan znak da je policija konačno krenula u obračun sa mafijom. Makar ta mafija bila i napredna. Mislim da bi zbog plodotvornosti ove akcije valjalo razmisliti da se ovako ograde i zgrade Skupština opština širom Srbiji, a ako neko pita zbog čega se ovo radi, neka pogleda pod Jovičić.

Jer napredni kriminal više ne kuca na vrata svake opštine u Srbiji. Stanari su dobili ključeve na lažnim izborima još prošle godine. Sad je vreme da se pošteni građani Srbije ograde od organizovanog kriminala. Neko od pripadnika napredne mafijaške organizacije je to i bukvalno shvatio, pa je podigao ogradu oko mesta gde je nekada bila Skupština Srbije. Akciju sada treba što pre nastaviti širom Srbije, jer gvožđe se kuje dok je vruće, a svi znamo da je gvozdena ograda u vidu rešetaka prava mera za obuzdavanje napredne mafije.

Jer ograđivanje skupštinskih zgrada ima jasnu simbolikilu. Valja mnogim stanovnicima tih zaposednutih i okupiranih zdanja da se navikavaju na rešetke dok je vreme. I zamolite građane da nikako na tu ogradu ne kače kese sa smećem. Ima ga sasvim dovoljno iza ograde.

#odgovaraćete

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati