Kolumne

Boško Obradović

11. 04. 2021. 07:00 9

Boško Obradović nedeljom: Gordana Čomić je lice Vučićeve vlasti

Nema sumnje da je Vučićev potez da postavi Gordanu Čomić, jednog od simbola bivšeg režima, za ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog veoma kreativan potez, iz više razloga. Verovatno je to bio jedan od zahteva zapadnih ambasadora u Srbiji, pa je na taj način dosta jeftino prošao i izašao u susret svojim zapadnim mentorima koji su ga doveli na vlast 2012. godine. Istovremeno će Gordana Čomić, a ne Vučić, biti kriva za odsustvo društvenog dijaloga koga godinama u Srbiji nema, jer se ona prihvatila vođenja upravo jednog takvog besmislenog ministarstva. Zaista genijalno sa Vučićeve strane: za urušavanje demokratije i odsustvo elementarnog dijaloga u Parlamentu, medijima i društvu uopšte neće biti odgovorna aktuelna vlast već kadar bivšeg režima.


Ova simbioza bivše i sadašnje vlasti oličena u Gordani Čomić kao ministru u Vučićevoj Vladi – rak rana je naše države koja već tri
decenije ne može da izađe iz ropstva istim ljudima na vlasti koji se neprestano recikliraju, menjaju strane i stranke, uverenja i lidere, ali opstaju. Zato ovde smena na vlasti ne znači ništa jer nema promene korumpiranog političkog sistema čiji je simbol Gordana Čomić. Biti vlast i u Tadićevo i Vučićevo vreme znači da ispod površine vladajućeg režima vlada kancerogeni sistem koji nas vrti u začaranom krugu istih preletačkih kadrova koji pripadaju svetu stranih obaveštajnih agentura, tajkunskih slugu ili udbaških proizvoda.

Pravo pitanje glasi kako su članovi i birači SNS progutali Sinišu Malog, Gorana Vesića, Jelenu Trivan, Nebojšu Krstića ili Gordanu Čomić? Kako visoki funkcioneri vladajuće stranke sede u Predsedništvu SNS ili u Vladi sa tim „žutim lopovima”? Kako je moguće da je obračun sa njima, koji su naprednjaci svojevremeno obećavali, završio tako što im je sve oprošteno pa su još i nagrađeni ulaskom u vrh aktuelne vlasti? Zar je to vama vaša naprednjačka borba dala da imate Gordanu Čomić za maršala? Ili Anu Brnabić za predsednika Vlade? Ili Zoranu Mihajlović za ministra? Gordana Čomić se bar oprobala na lažnim izborima prošle godine i u koaliciji zajedno sa 10 različitih političkih grupacija osvojila ispod 1% glasova, dok za Anu Brnabić i Zoranu Mihajlović niko nikada nije glasao. Kako je moguće da ovakvi kadrovi bez ikakve podrške u narodu danas vode Vladu Srbije?

Odgovor nije samo u velikoj podršci koju sve tri pomenute dame imaju u zapadnim ambasadama, već i u lukavoj igri Šahiste da pored toga što na taj način ispunjava želje svojih zapadnih mentora uvek može i da žrtvuje ove agente stranog interesa u svojim redovima. Pa čak i da ih optuži da su ga sve vreme potkopavale i da na njih kao kadrove „bivšeg režima” i „strane plaćenike” svali svu krivicu za neuspehe vlasti.

Upravo je to i plan sa Gordanom Čomić i njenim ambasadorskim paketom protivustavnih zakona koji nam se nameću mimo volje naroda. Ako zakoni o istopolnim zajednicama, rodnoj ravnopravnosti i zabrani diskriminacije prođu bez narodne pobune i negativnih posledica po naprednjački rejting – onda će predsednik SNS prihvatiti da pokupi pozitivne poene kod svojih zapadnih mentora, kao kada je on prvi javno autovao Anu Brnabić kao lezbejku i postavio je za ministra pa potom i premijera. U toj varijanti da lažna Skupština pod kontrolom SNS izglasa ove zakone, sa sve radosno podignutim rukama narodnih poslanika iz redova SNS, nekolicina njih na čelu sa Vladimirom Đukanovićem dobiće zadatak da se protiv toga glasno pobuni, a svi režimski mediji da
to prenesu kako bi utisak u javnosti bio da je SNS protiv toga, iako ti zakoni ne bi mogli proći bez podrške SNS.

U slučaju da dođe do narodnog bunta protiv ova tri antihrišćanska i antiporodična zakona onda će se Vučić elegantno izvući i reći da to nema nikakve veze sa njim i vlašću SNS već da je za to kriv „bivši izdajnički režim” oličen u Gordani Čomić za koju uopšte ne zna kako se našla u SNS Vladi. Čak bi mogao i da se stavi na čelo odbrane tradicionalnih vrednosti od „zlog Zapada”, ako istraživanja javnog mnjenja pred izbore to budu nalagala. Smena Gordane Čomić i njeno najurivanje iz Vlade pred izbore bilo bi čak izuzetno korisno obračunavanje sa ostacima tih lopova iz „žutog preduzeća”.

Mora se priznati da je čitav plan veoma lukavo osmišljen, ali mi na to ne treba da se obaziremo. Srpski pokret Dveri je već pozvao na veliki porodični i rodoljubivi protest u subotu, 15. maja, na Svetski dan porodice, ispred Narodne skupštine u Beogradu, i to ne samo protiv ova tri Čomićkina zakona iza kojih se krije SNS, već i protiv čitavog ovog monstruoznog političkog sistema koji je uništio sve državne institucije, slobodu, demokratiju i pravdu u Srbiji. Gordana Čomić je lice Vučićeve Srbije i te pogubne simbioze između bivšeg i sadašnjeg režima, kao i svih njihovih lopovluka, laži i prevara u kojima propadamo sve dok ne smenimo njihovu vlast i čitav korumpirani sistem.

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati