Kolumne

Boško Obradović

04. 04. 2021. 06:49 3

Boško Obradović nedeljom: Zašto treba izaći na ulicu 15. maja?

U Srbiji danas gotovo da nema teme oko koje se ne delimo. Postoji samo jedna tema oko koje nema podela i oko koje možemo svi da se saberemo, a to je odbrana porodice. Zato je subota, 15. maj – Svetski dan porodice – pravi trenutak da ponovo izađemo na ulice i iskažemo svoj protest zbog odnosa aktuelne vlasti prema svim našim porodicama.

Kada to kažem ne mislim samo na tri protivustavna predloga zakona koje javno promoviše Gordana Čomić a iza kojih zapravo stoje Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i SNS, iako im to nikada nije bio deo predizbornog programa. Kao što je Vučić morao da potpiše antiustavni Briselski i Vašingtonski sporazum, tako je i sada u obavezi prema onima koji su ga sa zapada doveli na vlast 2012. godine da donese zakone o istopolnim zajednicama, rodnoj ravnopravnosti i zabrani diskriminacije.

Ovaj prvi zakon je legalizacija homoseksualnih brakova pod drugim imenom, uprkos tome što Ustav Srbije u članu 62 stav 2 jasno kaže da je brak zajednica muškarca i žene. Ovaj drugi planira da omogući građanima Srbije da se pre podne osećaju kao muško, popodne kao žensko, a uveče kao međupol i da je tako nešto normalno. Ovaj treći ima neokomunističku ideju da predstavnicima tradicionalnih verskih zajednica zabrani propovedanje verskih učenja odnosno slobodu misli i govora van prostora bogomolja.

Sva tri zakona ne samo da su protivustavna već udaraju i na sve tradicionalne i demokratske vrednosti, menjaju definiciju pola, braka i porodice, ograničavaju ispovedanje vere i zadiru u tradicionalne porodične vrednosti i javni moral koji je važeći u državi Srbiji. Ovo nikada nije bio program vladajuće stranke, za ovo najpre moraju da dobiju podršku građana na izborima, da zatim pokrenu izmenu Ustava u Skupštini i da na kraju svakako daju građanima Srbije mogućnost da se o svemu tome izjasne na referendumu. Sve drugo je pravno i političko nasilje i nametanje antihrišćanskih, antiustavnih i antiporodičnih zakona većinskoj Srbiji bez osnovne demokratske procedure da se građani o tome pitaju.

Međutim, ovo nije niti glavni niti jedini razlog zašto 15. maja svi treba ponovo da izađemo na ulicu. Razloga je mnogo: od borbe protiv kriminala i korupcije do zaštite domaće privrede i poljoprivrede. Kada vrh vladajućeg režima krade iz „Krušika” ili „Telekoma” – krade državu i otima od naših porodica. Kada prezadužene porodice ostaju bez porodičnog doma koji im oduzimaju javni izvršitelji – to je onda potencijalni udarac na svaku našu porodicu. Kada je sve više siromašnih, kada je toliko zaboravljenih staračkih i samačkih domaćinstava. žena na selu ili penzionera sa primanjima ispod granice dostojanstva – to su razlozi da dignemo glas.

Kada država subvencioniše strane multinacionalne kompanije umesto domaće porodične firme ili domaća porodična poljoprivredna gazdinstva – to je izdaja naših domaćih ekonomskih interesa i direktna šteta za sve naše porodice. Kada nam zagađuju vodu, zemlju ili vazduh to je uništavanje naše životne sredine i direktni napad na zdravlje svih naših porodica. U Srbiji je danas ugrožena naša prehrambena, ekološka i zdravstvena bezbednost, novoformirano Ministarstvo za porodicu i demografiju ništa ne radi da bi višedetne porodice dobile posebne poreske olakšice, a svako ko stupi u brak ili dobije dete smanjenje poreza na zaradu i poreza na imovinu, čime bi svim brakovima i porodicama sa decom ostajalo više novca u kućnom budžetu, a porodična politika najzad stimulisala rađanje, mlade bračne parove i porodice sa više dece.

Konačno, najvažniji razlog za izlazak na ulice 15. maja jeste odlazak mladih i najobrazovanijih u inostranstvo koji moramo da zaustavimo, kao i belu kugu zbog koje naša nacija demografski izumire. Taj dan je prilika da iskažemo svoj stav i prema režimskom Kriznom štabu koji je lažirao broj novozaraženih i umrlih radi održavanja nedemokratskih prošlogodišnjih izbora, koji nas je zaključavao i zabranjivao odlazak u crkvu za Vaskrs, i koji još uvek deli kontradiktorne preporuke kako im to naloži vladajući režim dok domaći preduzetnici propadaju. Zaštitimo domaće - geslo je protesta.


Pozivam sve porodične ljude Srbije, bez obzira na nacionalne, verske, ideološke ili stranačke razlike među nama, da u subotu, 15. maja svi dođemo ispred Narodne skupštine u Beogradu i pokažemo koliko nam je stalo do porodice. Pozivam sve političke organizacije i vlasti i opozicije, sva udruženja građana, neformalne pokrete, potpisnike Apela 212, ugledne javne ličnosti i sve porodične ljude kojima je stalo do očuvanja porodičnih vrednosti i interesa da zajednički stanemo u odbranu porodice i 15. maja budemo ispred Skupštine Srbije sa svojom porodicom. Pozivam kompletnu rodoljubivu i porodičnu Srbiju da iskoristimo ovu priliku da pokažemo jedinstvo oko bazičnih tradicionalnih vrednosti našeg društva koje su ugrožene pod ovom vlašću. Ovo nije i neće biti samo protest Srpskog pokreta Dveri kao opozicione političke organizacije već svih onih ljudi u Srbiji kojima je porodica na prvom mestu i koji smatraju da moramo zajednički da se izborimo ZA SVE NAŠE PORODICE.

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati