Kolumne

Žarko Jokanović [ Izvor: Blic ]

28. 02. 2021. 16:50 19

Žarko Jokanović: Vrhovniče truleži

I u svom najnovijem TV performansu pokazao si široku lepezu svega - sem normalnosti. Međutim, ovaj tvoj nastup imao je nešto auto-subverzivno. Sam si ofirao svoju strankomafiju, pokazujući svu trulež onoga čime vladaš, na šta se oslanjaš, ali i onoga što istovremeno koristiš kao prezervativ tokom svojih politički rizičnih odnosa.

I naravno ceo svet se zaverio protiv tebe. I mali i veliki, i unutrašnji i spoljni neprijatelji. Oficir iz MUP-a je po nečijem naređenju, ali ti nećeš da kažeš po čijem - uveo nekog "dobrog lika" sa Kosova u, kako reče, "restriktivni prostor" na utakmici - da u direktnom prenosu kaže da si ono što ti voliš da pominješ da ti inače viču, pri čemu si ti taj koji to najviše viče sam za sebe, perverzno uživajući u tome. Pored onoga da su te neki "oni" prisluškivali počeo si da odmotavaš klupko onoga što će biti tvoj "slučaj Ranković", jer ti više od svega želiš da budeš Tito. Iako mu još nisi objavio ime, mada sve navodiš da pomisle ko je.

Jer, ne samo da ti o glavi rade sve velike i male svetske sile, cela Evropa i svi iz regiona, unutrašnji neprijatelj, oličen u svekolikoj opoziciji - tvoj problem su i mangupi u tvojim redovima, s kojima ćeš se obračunati na sledećem stranačkom Kongresu, pošto taj obračun najavljuješ evo već devetu godinu zaredom. I tako si se obračunao sa njima - da mafija raste k’o kvasac. A to je zato što se nisi obračunao sam sa samim sobom. Zato si se požalio javnosti, svakog dana ti iz tvojih redova dođe "50 pisama jednih protiv drugih", jer "međuljudskih sukoba je koliko god hoćete tamo gde su vlast i moć". Možda je uobičajeno, ali je i izopačeno i govori o jednom nemoralnom brlogu gde svako svakog kolje, da bi ukrao više od drugog "uvaženog" člana. I na kraju ćete sami sebe i uništiti, što vam od srca i želim.

A onda si u par minuta izjavio i da nisi dobro sagledao stvari u svom okruženju, jer ti je zatajio "periferni vid", da bi odmah zatim rekao da "ko nema tigrovo oko - ne treba da bude tu". Što bi značilo da si sam sebe, po sopstvenim kriterijuma izbacio iz sopstvene strankomafije.

I onda si došao na svoj omiljeni teren. Pitao si da li neko zna da si ti nečiju decu pominjao ili napadao, jer si toliko osetljiv na decu. I požalio si se kako samo tvoju decu napadaju, misleći i na poslednju fotografiju sa uhapšenim kriminalcem. Ono što su tvoji, možda sada već i pohapšeni bakljaši, radili ispod prozora Đilasovoj deci - ti to jednostavno ne računaš. To ti je sasvim u redu, zato što si pokvaren.
Kao što si pokvaren i kad si, isti ti, osetljiv na decu, pre par dana osamnaestogodišnjem sinu opozicionog političara sa Kosova Nenada Rašića javno poručio: "Što si došao da se tučeš?". A njega je, kako je saopšteno, "napalo više od 30 osoba gvozdenim šipkama i čekićem, te je zadobio teške povrede lica i glave i polomljeni su mu prednji zubi". Licemeru ogavni.

I još se žališ kako je na tvoje rušenje uloženo milijardu evra. Još malo će tvoja bitnost dostići i ukupnu cifru koju je zapad uložio u rušenje Sovjetskog Saveza. Tako ti sebe ceniš. I naravno - za sve je kriva opozicija. Jer kad imamo opozicione demonstracije šalje se "najodvratnija slika o Srbiji". Dok istovremeno najavljuješ da ćeš na televiziji emitovati nešto što će "zgroziti ceo svet". Tako ćeš, valjda, ulepšati sliku o Srbiji. Kao što je bila lepa i kad si ti, radikal u Skupštini, penio kako treba ubiti 100 Muslimana za jednog Srbina. Dajući argumente svim neprijateljima Srbije, jer ti si taj koji sebi dozvoljavaš bukvalno sve.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom:

Trulež i lavež novi su stalež!

Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

P. S. Ali zato si ti "slobodarski predsednik", koji je odbranio Kosovo, dok su svi srpski ministri "prešli na drugu stranu". Tako si sve svoje optužio za izdaju, ali koga više briga za tvoje lajanje u prazno, koga ni ti više nisi svestan… Ili ipak jesi...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati