Kolumne

Davor Kalajžić

24. 02. 2021. 07:16 35

Vino pije Kraljeviću Marko

Posle Makronovih i hilandarskih podruma, na red je došao i jajinački. Opušteno, kako i dolikuje ljubitelju dobre kapljice i spokoja. Jeste da mu lekari ne daju, ali on to krišom, neku ljutu, a može i rujno. Pa Korona je, treba se dezinfikovati.

A jeste zasluženo. Kad neko tako uspešno reši sve Jovanjice, Krušike, snajpere, helikoptere, vakcine i Telekome, diplome i kamione, Kosovo i Preševo, onda mu preostaje samo jedno - da gucne kap rujnog.

A kako i ne bi? Svih 97 ubica koji su onomad krenuli na braću Vućič, kako je to precizno izbrojao i nabrojao ondašnji tetkin ministar za istraživanje ruda i gubljenje vremena, a sadašnji ljuti borac protiv mafije i vaskolikog srpskog kriminala, nestali su sa jajinačkih radara i kanalizacionih periskopa.

Belivuk i ekipa, koji hapšenjem izazvani rekoše da su na nečiji mig sami zakopavali ose, zolje, snajpere i cajpere po lokaciji određenoj za ondašnju medijsku Oluju, nalaze se iza brave. Da li ih je svih 97 spakovano - pojma nemamo. Samo znamo da su bili najveći, najorganizovaniji, najokrutniji, najzaštićeniji, najtalentovaniji, naj, naj... Još malo pa ko Kavači, Škaljari, Šarići, Kosmajci i ostali Njegovi odojci.

Interesantno, svaki novouhapšeni je veći od svog prethodnika, a svaki prethodnik je bio najveći i samo On je smeo da mu naglas izgovori ime.

A podzemlje je nastalo na prizemlju, noćom, sa fantomkama i buldožerima, pa udri po pacovima, zmijama i narkomanima. Struja nestala usled erupcije crnih pega, policijske veze zanemele, patrolna vozila ostala bez goriva, policija bez Motorola, Srbija bez zakona.
Ko kaže da je hiprerimuni kukavica? Treba smoći hrabrosti i vratiti se na lokaciju 97 ubica, prkositi im uz čašicu rujnog. Pa ni njih pet od četiri, nisu smeli da mu izađu na megdan, a kamoli 97.

Još mu je falilo to, znamo da i to voli dobru kapljicu. Bilo je onomad, al' otišlo trezveno. Tako i dolikuje posle storniranih policijskih prijava za vožnju pod dejstvom alkohola. Dobilo vozače i žandare da stražare, dok se korona žurka žuruje na jahti Jovanjica, sada u vlasništvu BIA. Tako i treba, kad već nisu obavešteni o helikopteru i Oliveru...

Svi slučajevi su rešeni.

„A kada se Marku dosadilo, diže Marko ralo i volove, te on pobi turke janičare, pak uzima tri tovara blaga, odnese ih svojoj staroj majci - to sam tebe danas izorao!“

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati