Kolumne

Davor Kalajžić

25. 01. 2021. 16:05 2

Od Velike Srbije do Velike Albanije

To je rezime radikalskog delovanja na zaštiti nacionalnih interesa, a prepuni im džepovi su rezultat jeftine demagogije koju su skupo naplatili od svih nas.

Dotle je došlo, Velika Albanija na delu teritorije Srbije. I da ne bude zabune, nije reč o projektu kojim preti Haradinaj i ostali iz klike, već se radi o već postojećoj tvorevini. Velika Albanija je već formirana, ali nije do kraja dovršena. Još joj fali deo Crne i deo Grčke. Trećinu Makedonije i petinu Srbije su već uzeli. U Makedoniji i Crnoj već su na vlasti. Makedoncima je albanski drugi službeni jezik. A kad Mali Šengen odradi svoje, uzeće i Srbiji ono što im je trenutno još na karti razvoja, otprilike negde do Niša. I ko će da ih spreči?

Šef je uspeo da zaokruži sve ono o čemu su maštale Prizrenske lige, Rugova, Tači, Haradinaj, Čeku, Kurti. Svojom politikom maskiranja sopstvene nekompetencije i loših namera, okružio se još gorima i neobrazovanijima od sebe, a to nije lako. Jer iskopati toliku količinu kriminalaca i silikonskih varalica može samo neko ko stvara satanističku sektu. I treba mu odati priznanje na tome. Tako nešto može da uradi jedino radikal, bez obzira na to kako se danas zove.

Da bi Albanija postala Velika, potrebno je bilo razoriti sve srpsko, od Karlobaga do Merdara, od Ogulina do Jarinja. Tu gde su radikali branili Srbe, Srba više nema, osim za dekor, a prezivaju se Milošević, Rakić, itd. i osim srpskog porekla u sebi nemaju ničeg srpskog. Postali su neoliberalni janjičari novog radikalskog prekomponovanja granice srpstva i Srbije.

Ovih dana je gotovo nezapaženo kod nas prošla vest da državljani Albanije mogu u Srbiju samo sa ličnom kartom i obrnuto. To je posledica "Mini Šengena", štetočinskog ugovora umivenog radikala. Šta je Srbija dobila time? Pa dobila je da osim svojih kriminalaca sada u svoj zagrljaj primi i sve ostale šiptarske kriminalce, kažem sve zato što dobar deo kosovskih šiptara ima albansko državljanstvo. Tako će udružena braća šiptari da se razmile po Srbiji, a već imaju dobre "poslovne" veze za naprednjačkim kriminalnim klanovima sa severa KiM.

Već nekoliko godina se u krugovima dela srpske policije, onog nekorumpiranog dela, prati situacija oko nicanja paralelnog mafijaškog zahvata izgradnje Novog Sada, gde i Haradinaj ima svoje investicije. Nije to neka novost, s obzirom na to da glavni šiptarski narko klan, Osmani, drži kancelariju u Beogradu. Na šiptarskom se kancelarija kaže "zira". Gle čuda, u Beogradu postoji hotel takvog imena i gle još većeg čuda, u njemu je viđen dok je bio direktor policije, Milorad Veljović, u srdačnom razgovoru sa jednim od braće Osmani, onim glavnim, Ćazimom zvanim Feliks.

Nema tu mnogo tajni, Albanija i "Kosovo*" počivaju isključivo na kriminalu. Tamo praktično da nema ničeg što nije kriminal. A možda je preciznije reći da tamo ne postoji ništa što kriminalci ne kontrolišu. A riba smrdi od glave, to i ovde dobro osećamo.

A onda loše umiveni radikal potpiše i "Vašingtonski" sporazum, pa omogući šiptarima da našim parama sagrade modernu luku Drač, koju će šinskim i asfaltnim putem uvezati sa ostacima Srbije. Jeste da nekakav američki novac to finansira, ali putem kredita, koji ćemo svi mi građani Srbije otplaćivati u nedogled.

Šta će Srbiji luka Drač i šinski-asfaltni put Beograd-Drač? Nama ne treba, ali treba regionalnim glavama smrdljive ribe. Đukanovićeva narko imperija se malo uzdrmala posle izbora u kojima eventualno postoji mogućnost da nova vlast krene da mu seče pipke. Luka Bar i ostali neformalni prelazi preko Jadranskog mora možda budu nadgledani od strane onih koji bi da počnu borbu protiv balkanske mafije.

Bilo je potrebno otvoriti novo sigurno pristanište za heroin i kokain. Kud ćeš bolje nego imati luku u državi u kojoj samo postoji kriminal, luku koju će platiti svi građani Srbije, luku koja će smrdljivim ribljim glavama donositi nove i nove milijarde, bez kontrole, a sve pod izgovorom regionalne saradnje i stabilnosti.

I tako je veliki graditelj zlatnog doba krenuo u još jedan zločinački poduhvat, a sve našim parama - podršku ujedinjenju Albanije i "Kosova*", projektu poznatom pod imenom "Velika Albanija" koji se u Srbiji zove "Mali Šengen". Lepo se onomad oglasio presrećni Edi Rama, "uklanjamo granice, luka Drač biće i kosovska luka". A i Vučić se bogme poradovao, "to su tektonske promene koje će uticati na privlačenje direktnih stranih investicija, jer ulagači žele stabilnost i veliko tržište".

A "direktni strani investitori" od pre neki dan mogu da u jedan džep stave šiptarsku ličnu kartu, a u drugi kesicu belog praha, pa pravac Srbija, onako "investitorski". Ima škole i kafići da nam procvetaju od novopridošlih "investicija". Ziru već imaju, nema problema gde će da se tale bez video nadzora i uz podršku policije. Mislim da se otvara još jedan građevinski prostor, "Niš na vodi". Zašto da ne, ima Nišavu, dobiće direktan auto-put i železničku liniju sa Dračom i Prištinom, a "investicije" treba negde oprati. U kriminologiji je poznato je da se turbo procvat građevinarstva i puteva odvija samo u sredinama gde je jak upliv mafije i potrebe da opere pare.

U Srbiji to se zove "zlatno doba" i jeste zlatno, ali samo za izdajnike i njihovu državnu mafijašku hobotnicu. Srbija će uskoro biti oslobođena od ovog zla.

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati