Kolumne

Marko Marjanović

02. 12. 2020. 12:47 3

Neko će da umre, a "neki ćemo da preživimo"

Nisam mogao da nađem bolju definiciju iliti opis stanja delovanja našeg Kriznog štaba u doba ove pandemije. Tako doživljavam svako obraćanje kriznog štaba, nama, zamorčićima. Novi broj zaraženih, sve veći broj umrlih, sve veći broj kritika upućenih sluđenim građanima.

Sve veći broj građana gubi poverenje u ljude koji su u Kriznom štabu. Na čelu ovog formiranog štaba, hteli mi to da priznamo ili ne, nalazi se jedan čovek. Onaj koji se za sve pita. Onaj koji sam sebe naziva pogrdnim imenima.

Onaj koji je preživeo više atentata od Fidela Kastra. Neću ga imenovati. Pokušajte sami da pogodite ko je to.

Na tviter mreži je dobio nadimak ZVONČICA.

Nekad brižan, nekad prekoran, nekad ljut, nekad blag. Najčešće besan.

Za ovoliki broj novoobolelih naravno kriva je opozicija. Đilas, Jeremić, Obradović. U stvari prethodna vlast, koja sada likuje nad mukama i problemima koje Zvončica i ova vlada ne umeju da reše.

Tema na sednicama dugo čekane novoformirane vlade izgleda otprilike ovako: On je najbolji, on ne spava, on ne jede, on je žrtva, on je junak, on je heroj.

Sledeća tema - neprijatelji Srbije na čelu sa pomenutom trojkom. Začinjeni najgorim uvredama i epitetima. Dozvoliću sebi da napišem: i najgorim lažima. Vrhunac licemerja, bezobrazluka, bahatosti, nepoštovanja i nepoznavanja kulture je pokazao poslanik Atlagić.

Na intervju dat jednom nedeljniku, naša proslavljena glumica Seka Sablić je dala svoje viđenje budućnosti života u ovoj zemlji:

"Budućnost je ionako u teškoj magli i ljudi će, kada se korona povuče, odlaziti odavde. I to je prirodno. Otadžbina je tamo gde ti je dobro a ne gde su sarme".

Pomenuti Atlegić se istrajno potrudio da se pokaže kao patriota, i kao odani pas čuvar ove vlade i naravno najvećeg sina našeg naroda.

"Ovoj gospođi zaista nedostaje patriotizam. Ona je izjavila da je otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde ti je sarma. Gospođo, vi imate manjak patriotskih osećanja. Patriotizam je kamen temeljac čovekove moralnosti, svetinja čovekove duše. Zapamtite gospođo Sablić, patriotizam je najveći ukras čovekove duše, koji vi, gospođo Sablić ne posedujete".

Bio bih licemeran kada bi vam rekao da sam iznenađen. Ne, nisam, prosto od takvih primitivaca je teško očekivati da prepoznaju prave vrednosti, prave umetnike.

Možda je dotični na sam pomen sarme bio uplašen za svoje benefite. Verujem da je u pauzi rada ovog tužnog cirkusa od skupštine, brzo skoknuo do skupštinskog restorana na porciju sarme. Siguran sam i da je obrok platio iz svog džepa. Verovatno po tržišnim cenama. 26 dinara, npr.

Ali, pustimo za trenutak mali, mizerne likove, čije će vreme proći. Nadam se što pre. I da ćemo ga što pre zaboraviti. Za razliku od Seke koja svakako ostavlja neizbrisiv trag u domaćem filmu i kulturi.

Da se vratimo na nas, zamorčiće.

Poverenje koje je narod izgubio u rad ove vlade i kriznog štaba je nepovratno. Zbog svih laži, obmana, sprdanja, teranja "šege". Ali za početak, možda ne bi bilo loše da se u jednoj od svakodnevnih KZN obrati lično ON sa izjavom: "Praštajte, ljudi, grešio sam".

Dobro, znam da se to nikada neće desiti. Jer je pametan, nepogrešiv. Pošten, dobar, nevin. Kao ZVONČICA.

I upozorenje ljudima koji su na Tviteru. Ministar policije, čovek zvani "maskirna uniforma" je ozbiljno zapretio da morate da se potpišete punim imenom i prezimenom.

Tviter mafija je odgovorila gotovo u istom trenutku: 

Hoćemo, ali kada upoznamo tetku iz Kanade.

Saglasan, kada vidim izvode iz banke.

Hoću, ali kada saznam koji od Voolina je to naredio.

Pristajem, dajem ime za Vulinov spa i paketić u službenom vozilu Vlade Srbije.

Gospodo Voolini, na Vašu žalost, Tviter ne možete kontrolisati kao sve medije na nacionalnoj frekvenciji. Pitajte tetku iz Kanade, potvrdiće Vam i ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati