Kolumne

Ivan Mandić

21. 11. 2020. 18:58 4

LIČNI STAV Ivan Mandić: Od svega rijaliti

Dva dana ne mogu da nađem prave reči da iskažem ono što osećam.

Koliko su nam protuve svih vrsta i boja uništili sistem apsolutno svih vrednosti. U kakve krajnosti ide duboko polarizovano društvo na ove i one, da nemamo pojma ni ko smo, ni šta smo. Ni šta hoćemo, ni šta nećemo. Kako od svega napravimo rijaliti i koliko samoživost i samoljublja može da ponese jedan čovek i koliko isto toga u čoveku, može da podnese jedan narod.

Većinski, ne postoji ispit ove generacije svih nas u mučenoj Srbiji, na kojem nismo pali. Ovo je slobodan pad u ambis bez kraja. I nastavićemo taj pad jer ne postoji dno u koje možemo udariti i osetiti bol. Ako ništa ne boli, onda i nije strašno. A dubinu pada ne osećamo jer uživamo u tom letu. Glupost ko svemir. Beskrajno lutanje jednog, u neznanju i besvesti, izgubljenog društva. Ni skrupula, ni uzdržanosti. Samo hapaljivo još i još. I sve. A naše sve, svesnim ljudima sa pravim vrednostima, ne predstavlja apsolutno ništa. Toliko smo duboko.

Ako smo, kao manje i više verujući, čekali vaskrsnuće i otelotvorenje samog Boga, ne njegovog sina, dobili smo ga kao prikazu jednog nesrećnog čoveka. Duboko ogrizlog u sebe samog. On je sve. I početak i kraj. I levo i desno. I gore i dole. I ispod kamena i u kori hleba i u čaši vina. Bez njega se ne živi život. Bez njega se ne dešava smrt.

I nakon tri dana nemojmo vraćati zastave na vrh. Neka ostanu na pola koplja ili ih spustimo još niže, na dno koplja. Bar negde dno da nađemo. Pola za pastira, do dna za stado. Za nas. Za Srbiju.

Umoran sam da pišem, umoran da odćutim.

Patrijarhu neka je laka zemlja. Nama neka je laka država. U državi u kojoj se preko 1000 dece leči SMS porukama ne mogu da plačem. Razlika je samo što se neću ni napiti, ako me razumete.

Saučešće svima.

Ivan Mandić, član Predsedništva Stranke slobode i pravde u Kruševcu

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati