Kolumne

14. 11. 2020. 18:00 3

SUBOTOM U 18 Srđan Škoro: Patologija uvreda

Mutanti Aleksandra Vučića smešteni u Parlament, gde o trošku svih građana Srbije i za ogromne pare glume poslanike, izglasali su da ministar zdravlja može po svom nahođenju da odluči o obaveznoj vakcinaciji celokupnog stanovništva. Ako pritom znamo da dr Zlatiboru Lončaru, onako, od milošte, tepaju dr Smrt, ovakva, inače, protivzakonita odluka stavlja celokupno stanovništvo Srbije u poziciju koju su imali logoraši u Hitlerovoj Nemačkoj. S tom razlikom što čak ni dr Mengele nije imao tako široka ovlašćenja kao trenutni ministar zdravlja Srbije.

U Vučićevoj Srbiji narod ima poseban tretman stoke. Ništa se ne pita. Ni o čemu ne odlučuje. Postoji samo da svojom rikom svakodnevno odaje poštovanje predsedniku Srbije u njegovim retkim pojavljivanjima u javnosti i na televizijama komplet pod kontrolom opozicije. Kad odluči ministar, biće vakcinisan đuture o trošku sopstvenog zdravlja. Kako i priliči jednom slobodarskom narodu.


Patologija uvreda i istovremnog nasilja koje non-stop prema sopstvenom narodu emituje predsednik Srbije, dostigla je svoj vrhunac, kad nas je u jednom od svojih bezbrojnih vanrednih obraćanja naciji, obavestio kako je položio nekoliko kolokvijuma na Višoj trenerskoj školi koju trenutno pohađa. I to u trenutku kad se narod masovno razboljeva i umire od korone. Zamislite tu vrstu patologije.

Istovremeno u javnosti traje rasprava o uvredama koje je SNS pevač Aca Lukas izneo na račun novinarke N1 Žakline Tatalović. Jedan deo javnosti zgrožen onim što je čuo, reaguje prozivajući nadležne koji ćute, sa akcentom pre svega na žene iz vladajuće partije, zaboravljajući na osnovnu činjenicu da je Lukas samo posledica. Glavno izvorište uvreda je predsednik Srbije. Sama njegova pojava i ono što priča je uvreda za svakog mislećeg čoveka. Sadržajno je, zajedno sa svojim stranačkim mutantima pretvorio Srbiju u Topčidersku reku. Omogućio nam luksuz da udišemo najzagađeniji vazduh na planeti. Ima li veće sramote nego da iz ruku tog čoveka primite bilo kakvo priznanje ili daleko bilo - orden. Zato ih i dele međusobno, međ partijskim pristalicama i simpatizerima, na stranačkim skupovima koje su odavno proglasili za državne.

Ponašanje nekakvog Lukasa i njemu sličnih i bavljenje onim šta su oni izjavili je nepotrebno i predstavlja gubljenje vremena. Opšte zamajavanje. Izvorište svih uvreda, neskrivenog nasilja i raznih patologija je Aleksandar Vučić. Sve drugo su samo njegove metastaze. 

Da li se iko seća da je u SNS transakciji prodat najstariji sportski list na Balkanu – „Sport“, a zaposleni ostali na ulici i u poziciji da vode maratonske sudske sporove tražeći pravdu za sebe i svoje porodice. U tome su učestvovali aktuelni ministar za brigu o porodici Ratko Dmitrović, Saša Mirković tada visoki funkcioner SNS i naravno Aca Lukas. I onda je neko odjednom zapanjen i zgrožen uvredama na račun žena koje stižu da li od Lukasa ili od Dmitrovića, svejedno. Jednostavno, može im se. Jer im je izvor svih uvreda omogućio da bukvalno rade šta hoće i da nikad ne odgovaraju.

Najstrašnije od svega je što se mi stalno raspravljamo oko primene zakona. A tu ne sme biti nikakve rasprave. Bezakonje, stalno plasiranje neistina, promovisanje nasilja kao poželjnog oblika ponašanja, permanentni progon i pljuvanje svih koji drugačije misle, pretvorio je Srbiju u evropski Čukarički rukavac, odakle dolaze mirisi i slike koji se sve teže mogu podneti. I to uz veliku podršku iste te Evrope tako osetljive na ljudska prava, korupciju i kriminal.

Ova vlast na čelu sa Vučićem je uspešno izvršila asanaciju sećanja da su na ovim prostorima ikada živeli ljudi. Problem Vučića odavno nije politički. On je pre svega ekološki i medicinski. Kad to kao narod konačno shvatimo, možda dobijemo ponovo šansu da kao ljudi uspravno hodamo prostorima koje su nam preci u amanet ostavili.

U suprotnom, zna se. Izloženost uvredama i nasilju biće uvećana. Informacije o prvom brucošu Srbije sve bolesnije. Odlaganje rešenja je kao odlaganje radioaktivnog otpada u prostor gde provodite najviše vremena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati