Kolumne

06. 06. 2020. 17:59 0

SUBOTOM U 18 Srđan Škoro: Antitela za izbore

Ko nije dobio koronu, a jako bi to voleo, lažni Vučićevi izbori 21. juna su idealna prilika. Ionako se unapred sve zna, neće biti nikakvog glasanja, već samo saopštavanja rezultata, pa eto prilike da ponesete nezaboravnu uspomenu sa ovih jedinstvenih izbora. Malo je zarazna i opasna po život, ali Bože moj. Ništa ne sme zaustaviti Vučića i opoziciju koju je stvorio, u nameri da dotuku i unište Srbiju skroz. Pogotovu ne korona.

 

Da li postoji ijedna država na svetu u kojoj broj zaraženih koronom raste, a mere se proporcionalno tome ublažavaju? I ne samo to. Mere za koronu se šteluju kao i izborni rezultati. Ukinuta je zabrana okupljanja na otvorenom, u zatvorenom prostoru su dozvoljeni skupovi do 500 ljudi, i to sve u danu kada je broj zaraženih bio gotovo četiri puta veći nego prethodnog dana. Ko je ovde lud? I ko se tako smelo igra sa zdravljem i životom građana? Lekari iz Kriznog štaba se ponašaju kao da su stranački, a ne zdravstveni radnici koji brinu o svim građanima Srbije. Uostalom, oni su u izbornom spotu SNS, zdušno pomažu da Vučić na nameštenim izborima osvoji što više procenata, a cena svega toga je zdravlje naroda. Ali, ko te pita za zdravlje dok je kasa kod Vučića otvorena.

Iz policijskog časa i najstrožih mogućih zabrana smo uleteli u izborni proces nacrtan po Vučićevim željama i očekivanjima. Borba protiv korone je sve vreme prilagođavana Vučićevoj kampanji, a bakljadama na krovovima zgrada je organizovana stranačka proslava pobede nad ovom opasnom bolešću.

 

Stalna i dobro odglumljena briga struke vrlo brzo je pretvorena u opštu razbibrigu. Odjednom ono što nikako nije moglo, sad sve može. Nestali su razlozi čak i za poslovični oprez. Uostalom, čemu bilo kakve mere, kad je neophodno iskazati bezmerno obožavanje Vučića i svog onog ludila koje isijava iz svakog njegovog poteza. Na ovim izborima niko ne nudi svoj program, još manje bilo ko napada vlast. Svi se takmiče kako da preskoče samo cenzus i da se dokopaju svih privilegija parlamentarne stranke. U ovom izbornom procesu vlast i opozicija vode zajedničku kampanju sa istim sloganom „bojkot je besmislen“!

Motivi svih učesnika ove lakrdije nazvane izbori su više nego jasni. Postavlja se pitanje koji su stvarni motivi birača, osim da fasuju koronu. Ili su pogrešno uvereni da čak ni korona nema nikakve šanse na ovako nameštenim izborima.

U svakom slučaju, ukoliko već ne mogu da biraju ljude koji će ih predstavljati, bar mogu da izaberu, da li će se razboleti od korone ili ne.

 

Virus lažnih izbora ozbiljno preti da preraste u pandemiju. Žarište je u izbornim kutijama. Broj zaraženih je svakim danom sve veći. Srbija kao i uvek nije spremna za tu vrstu pošasti. Jedini lek koji se za sada pokazao delotvornim je bojkot. Skroz je besplatan i dostupan svakome. Poseduje dovoljan broj antitela. Potrebna je samo spremnost da se 21. juna ne pojaviš na biralištima. Ako primeniš taj recept sutradan ćeš se osećati slobodno i disati punim plućima. U suprotnom, čekaju te Vučićevi kineski respiratori ili makedonski scenario. Sve je isključivo do nas. Ono što je do njih već smo dobro osetili na svojoj koži.

Postavlja se pitanje koliko smo još spremni da trpimo i da li je takav odnos prema životu uopšte normalan. Ponovno uvođenje vanrednog stanje posle nameštenih izbora deluje sasvim realno. I opravdano sa stanovišta struke koja pažljivo prati brojke. Taman posla da porast zaraženih koronom u zao čas ugrozi rejting predsednika, na kome su toliki „stručnjaci“ zajednički radili. Uostalom, od kad je u Srbiji tokom vanrednog stanja uvedeno da se za sve pita struka sve je mnogo jednostavnije i pre svega nerazumnije.

Zato bojkot. Zdravlje i opstanak naroda mora biti iznad svega.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati