Kolumne

22. 02. 2020. 18:00 0

SUBOTOM U 18 Srđan Škoro: Tverkovanje

Bivši Idol Nebojša Krstić, više puta je dokazao da ništa nije sramota raditi ukoliko od toga imaju on i vladajući SNS režim koristi. Za potrebe Aleksandra Vučića, Krstić neumorno tverkuje po Tviteru ili u svim mogućim tv emisijama i za taj učinjeni napor dobija adekvatnu napojnicu. Legitimno sasvim, reći će neko, kao i potreba Krstića da se na taj način ističe i dokazuje. Ali, postavlja se pitanje kakav problem ima predsednik Srbije, ako ima toliku potrebu da mu Krstić tverkuje non stop.


I ne samo on, to dosta uspešno čine i Vojislav Šešelj i Ana Brnabić, Nenad Čanak, Maja Gojković, Rističević, Martinović i mnogi drugi. Kakva je struktura ličnosti Aleksandra Vučića, ako mu prija da mu baš ovi likovi tverkuju? Recimo, kad to čini Suzana Vasiljević, nekako javnost to lakše prihvata. I deluje prirodnije. Mada, stručnjaci za tverkovanje tvrde da je Krstić veštiji i mnogo uvežbaniji.

Jedna od emisija gde se ovo tverkovanje u različitim sastavima redovno izvodi zove se "Hit Tvit" i emituje se, a gde drugo, nego na Pinku. Posle tužbe Olje Bećković da su joj pokrali i plagirali koncept "Utiska nedelje" i presude koja bi mogla uslediti, može doći i do promene naziva same emisije. "Hit Tverk" se nekako samo nameće, a i realnije opisuje šta čine gosti u studiju.

Slavu Krstiću i ostalim dokazanim umetnicima tverkovanja ubrzo može da potamni Milena Popović, nevenčana supruga brutalno ubijenog Olivera Ivanovića. Ulaskom u SNS i željom da se bavi politikom ova "ucveljena udovica" želi da pokaže kako se "Srbija diže sa kolena". Potrebne performanse je pokazala da poseduje, ali i veliku želju da sledi blistavu politiku Aleksandra Vučića. A to bez tverkovanja ne može. Kao ni bez ubijanja Olivera po drugi put. No, udovica valjda najbolje zna šta je za nju i njeno dete najbolje.

Za našu decu SNS će učiniti jednostavno sve. Kao što svaki put moraju da naglase kako nešto vole Beograd, Srbiju, u predstojećoj kampanji za lažne izbore će se usredsrediti na to kako vole decu. Uostalom, i sam Vučić se dokazao kako voli decu tako što im lupa banane na basketu ili ih besomučno tuče u šahu. Zadivljujuća je dominantnost koju predsednik Srbije svakodnevno iskazuje prema slabijima od sebe, a najviše prema deci koja mu ne mogu uzvratiti. Osim da kad završe potrebne škole, napuste ovu zemlju brzinom svetlosti.

Da li je sve ovo što trenutno živimo zapravo posledica trauma iz detinjstva koje vuče predsednik Srbije, a vidljive su na svakom koraku. Tako smo saznali da je u svom ranom detinjstvu Vučić vodio dnevnik. I to u uzrastu kad to čine isključivo devojčice. Da li se kradom igrao i s lutkama, preskakao lastiš iza zgrade, voleo da oblači hulahopke i to ćemo jednom, kad tad saznati. Po iskazanim lutkama u glavi, stalnoj potrebi da bude lutka sa naslovne strane i činjenici da je od Srbije napravio lutkarsko pozorište, sve je moguće.

Možda je već tada i nastala njegova ljubav prema tverkovanju. Jer, dok njemu tverkuju Krstić i ekipa, on istovremeno tverkuje Grenelu, Merkelovoj, Makronu i svima kome treba, ne bi li što duže zadržao vlast. U nedostatku košave i drugih vetrova, aktuelna SNS vlast je izabrala tverkovanje kao osnovni vid borbe protiv sve zagađenijeg vazduha. Za sada to nije dalo očekivane rezultate, ali njihovo zadovoljstvo postignutim ne može se skriti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati