Izbori 2024

[ Izvor: Južne vesti ]

16. 06. 2024. 21:58 10

Dr Milić: Opozicija osvojila još jedan mandat u Medijani

Prema podacima predstavnika Grupe građana "Dr Dragan Milić", na ponovljenim izborima za opštinske odbore u Medijani u Nišu lista "Ujedinjeni - nada za Niš" dobila je 36,2 odsto glasova i time u Skupštini ove gradske opštine dobila još jedan mandat. Time bi opozicija, koju čine četiri opozicione liste koje su 2. juna u opštini Medijana osvojile većinu, imala 16 odbornika u odnosu na trenutno vladajući SNS sa 11, prenose Južne vesti.

Informacije izbornog štaba GG "Dr Dragan Milić" pokazuju da je na dva biračka mesta 14 i 16, gde su bili ponovljeni izbori za opštinske odbornike, izašlo ukupno 1.417 glasača.

Prema njihovim podacima, SNS je dobila 536 glasova (37.8%), Ruska stranka 6 (0.4%), lista "Ujedinjeni – nada za Niš" 514 (36.2%), lista "Biram Niš" 34 (2.4%), a GG "Dr Dragan Milić" 314 (22.2%).

Na dva biračka mesta u opštini Medijana u Nišu, gde su ponovljni izbori za odbornike Skupštine ove opštine, izlaznost do 19.55, kako kaže Miloš Dragičević iz Opštinske izborne komisije, bila je 40,31 odsto na biračkom mestu 14, a 40,70 odsto na biračkom mestu broj 16. On dodaje da su oba izborna mesta zatvorena u 20 sati i da nije bilo nepravilnosti, pišu Južne vesti.

Izborni proces je ove nedelje, kako dodaje Dragičević, prošao u najboljem redu.

Glasanje je ponovljeno jer su zabeležene nepravinosti na izbornim mestima 14 i 16, a birači su glasali za odbornike Opštine Medijana.

Sledeće nedelje, 23. juna, glasanje će biti ponovljeno i u selu Miljkovac u opštini Crveni Krst.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Prevrtljiv pas

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati