Fudbal

Milan Zarić

26. 06. 2024. 06:59 24

Dva velika takmičenja - NULA POBEDA: Piksi, da se ne ljubimo...

Dobio je uoči Evropskog prvenstva, a posle bledih kvalifikacija novi (milionski) ugovor, dobio je podršku posle kraha na Mundijalu, gde je osvojen jedan bod i došao je na Euro kako bi se napravio iskorak zvani osmina finala. Ali je i tu Dragan Stojković Piksi razočarao, njegova ekipa je dala samo jedan gol, i to onaj iz očaja u petom minutu sudijske nadoknade protiv Slovenije, pa će se sa fudbalerima posle tri utakmice vratiti kući.

Mogli smo posle remija sa Danskom (0:0) i eliminacije sa Evropskog prvenstva već posle grupne faze da od selektora čujemo mnoge fraze, pa je tako rekao da je ponosan na igrače, da takmičenje napuštamo uzdignutog čela, da nisu obrukali Srbiju... Ali, znao je Piksi da kaže da nismo bili vreća za udaranje. Pa, da li je to najveći uspeh na ovom šampionatu?

I još izjava da treba da budemo zadovoljni što smo uopšte na Evropskom prvenstvu?! Dakle, treba da budemo presrećni što smo se posle 24 godine našli na kontinentalnom šampionatu, i to na koji sada ide pola Evrope. Pa, teško!

- Zasmetala mi je njegova sujeta. Niko nije očekivao da nas neko udara kao vreću. Čovek ima milion i po evra platu i priča da je neko očekivao da nas udaraju kao vreću. Pa selektore, mi smo te doveli da nas niko ne bi udarao. Dali su ti ti novinari u Minhenu da se digneš i iznad tima i iznad Fudbalskog saveza Srbije, ništa ne smeju da te pitaju - grmeo je Rade Bogdanović posle ove izjave Dragana Stojkovića Piksija.

Jesu fudbaleri Srbije otišli na šampionat bez one pompe koja je vladala uoči Mundijala, kada je bilo reči da ćemo biti svetski prvaci, ali i sada je bilo nekih očekivanja - da se barem prođe grupa. A da bi se to uradilo, mora se neko barem pobediti. Ova Srbija to nije u stanju.

A kada smo kod pobeđivanja, tim Dragana Stojkovića Piksija to ne ume da uradi na velikim takmičenjima. Jer, vodio je Stojković "orlove" i na Mundijalu u Kataru, kada smo uzeli bod protiv Kameruna, a poraženi od Brazila i Švajcarske, pa je takmičenje završeno na poslednjem mestu u grupi, a gledajući generalni plasman, bili smo 31. - PRETPOSLEDNJI.

Sada, nepune dve godine kasnije - ponovo nismo nikog pobedili, pa smo poraženi od Engleske, a uzeli smo po bod protiv Slovenije i Danske. Premalo za nešto više od ispadanja od grupne faze, a kakav je utisak ostavljen, najbolje su pokazali navijači Srbije, koji su posle mučnog remija protiv Danske igrače oterali od tribine.

A kako je to Srbija odigrala u meču ove generacije? Prvo poluvreme je bilo bledo, jalovo, bezidejno, pa izrazito defanzivna postava "orlova", koja nikada ranije nije počela utakmicu, niti se u istom momentu našla na terenu, nije uputila niti jedan šut na okvir gola. U drugom poluvremenu je to nešto bilo bolje, početkom drugog dela nam je i poništen gol i to bi bilo to. Za veliko takmičenje - premalo.

I ovaj meč je samo pokazao da Dragan Stojković Piksi nema jasnu viziju kuda tim mora da ide, pa je na svakoj utakmici vršio nekoliko promena, pa tim nikako nije mogao da se uigra. A najveći "bućkuriš" je svakako bio u poslednjem kolu, kada je izveo ekipu koju niko živi nije očekivao.

Ali, ne mari mnogo ponosni selektor za sve ovo, a i što bi, kada je pre šampionata potpisao novi ugovor?!

Međutim, nadležni bi morali da mare, kako se ne bismo samo zadovoljavali plasmanom na veliko takmičenje. Srbija to nikako ne sme da radi, pošto su šampionate Evrope igrali i Letonija, Finska, Severna Makedonija, Albanija, evo sada i Gruzija...

Jedno je sigurno, kako bi naš fudbal krenuo napred - promene su potrebne na svim nivoima - od vrha pa do struke. Stoga, selektore, da se ne ljubimo...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati