Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

17. 04. 2024. 13:44 5

Ponoš: Pod ovim uslovima mi ne idemo na izbore

Vlast je rekla da oni nisu spremni da odustanu od održavanja beogradskih izbora. Oni su odlučili da na te izbore idu - s nama ili bez nas. Žele da mi sednemo i razgovaramo o izbornim uslovima za neke druge izbore - rekao je predsednik SRCE Zdravko Ponoš posle sastanka sa predstavnicima vlasti.

Sastanak je trajao četiri sata. Vlast je rekla da ona nije spremna da odustane od održavanja beogradskih izbora.

- Ima jedna stvar, ako tako mogu da kažem, oko koje su se i vlast i opozicija tokom današnjeg razgovora saglasili, a to je da više nema vremena da se poprave izborni uslovi bitno do 2. juna, do momenta dok su raspisani ponovljeni beogradski izbori. Na neki način to je konstatovano u izveštaju koji nam je sinoć je dostavljen od ODIHR koji je hitno tražen, u kome se isto to kaže. Oko toga smo saglasni. Pitanje je šta dalje radimo. Vlast je isto tako rekla da oni nisu spremni da odustanu od održavanja tih izbora. Oni su odlučili da na te izbore idu s nama ili bez nas - rekao je Ponoš.

Navodi da mogu da sačekaju još dan ili dva, ali "ono što smo čuli danas ne uliva nam nikako poverenje da će doći do nekog napretka".

- U svakom slučaju pod ovim uslovima mi na te izbore ne možemo, oni neće da ih pomere, ali mi ne možemo da učestvujemo u razgovorima o popravljanju uslova za neke izbore koje će se nekad desiti - naveo je Ponoš.

Upitan o čemu opozicija razmišlja, s obzirom na to da pominje petak kao dan kada će saopštiti odluku, Ponoš kaže da postoje organizacije koje imaju vrlo jasno stav na tu temu, ali i da postoje članice te koalicije koje još nisu završile neke svoje interne procedure.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati