Izbori 2024

Direktno.rs

12. 04. 2024. 20:43 15

SSP: Policija zabranila štand za prijavu FANTOMSKIH birača

Nakon što su članovi Stranke slobode pravde, naše kolege, fizički napadnuti na dve lokacije i to na 50 metara od policijske stanice, a sve to zbog podele letaka u Kaću, a nakon toga što policija nije reagovala na vandalski čin, u Zrenjaninu je agilnost policije fascinantna, piše u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Zrenjanin, koje prenosimo u celosti.

- Članovi Stranke slobode i pravde su tokom današnje akcije dobili upozorenje da ne mogu da stoje na javnoj površini čime su nam zabranili političke aktivnosti samo zato što smo postavili štand za "prijavu fantomskih birača".

- Iako smo skup redovno prijavili, sa ciljem da stojimo desetak metara ispred MUP-a, kako bi upoznali građane putem letaka o fantomskim glasačima, policija nam je zabranila štand na tom mestu, legitimisala nas i decidno naredila pomeranje sa javne površine.

- Da li se samo opozicionim aktivistima ograničava kretanje i zabranjuje političko delovanje, jer kada treba hapsiti i kažnjavati aktiviste, policija i tužilaštvo revnosno postupaju, a kada treba hapsiti nasilnike koji napadaju opoziciju i aktivne građane, izostaje reakcija nadležnih? Da li ovako izgleda primena preporuka ODIHR-a Ane Brnabić? - stoji na kraju saopštenja SSP Zrenjanin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati