Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

03. 04. 2024. 09:21 1

Danas nastavak razgovora vlasti i opozicije o izborima

U Domu Narodne skupštine u devet časova nastavljena je sednica Kolegijuma parlamenta koji je sazvala predsednica Skupštine Ana Brnabić.

Predstavnici vlasti i opozicije pregovaraju o preporukama ODIHR, a prethodni sastanak u ponedeljak završen je iako dogovor nije postignut.

U ponoć ističe rok da Brnabić raspiše beogradske izbore koji bi bili održani 2. juna, međutim opozicija smatra da bi beogradski izbori trebalo da budu održani zajedno sa svim lokalnim i to na jesen ove godine.

Brnabić je posle razgovora u ponedeljak rekla da je vladajuća koalicije prihvatila dva od tri zahteva opozicije - da se formira nezavisna komisija koja bi vršila kontrolu i reviziju biračkog spiska i da javni servis počne objektivno da izveštava i da bude svima podjednako dostupan.

Ona je navela da jedini zahtev koji nisu mogli da prihvate je da beogradski i izbori na lokalu koji nisu održani u decembru budu održani istog dana.

Iz koalicije "Srbija protiv nasilja" su poručili da su dali rok vlastima do danas da odgovore na sva tri uslova, i poručili da neće pristati na, kako su naveli, novu "izbornu krađu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati