Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

30. 03. 2024. 16:36 8

Đilas: Promene u Srbiji su počele i ništa ih više ne može zaustaviti

Promene u Srbiji su počele. Ništa ih više ne može zaustaviti. Srbija protiv nasilja je formirana. Izdržala je sve izazove, funkcionišemo zajedno već šest meseci i zajedno ćemo nastaviti borbu za drugačiju i slobodnu Srbiju. U međuvremnu uspostvaili smo saradnju sa koalicijom NADA jer kada radimo zajedno, onda smo jači u toj našoj borbi - izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na sednici Glavnog odbora Stranke slobode i pravde održanoj u subotu u Požarevcu.

Đilas je dodao da SSP razgovara i sa ljudima iz Proglasa i sa mnogim javnim ličnostima koji se otvoreno zalažu za promene u Srbiji.

- Mi kao Stranka slobode i pravde se zalažemo da u taj naš neformalni savez uđu i sve opozicione stranke za koje smo sigurni da smo opozicija bez obzira da li se sa njima slažemo politički, da li su nas kritikovali, u ovoj situaciji to nike važno. Da ne bude da bežimo od toga da imenujem na koga mislim, mislim na SDS Borisa Tadića ina Dveri. Slagali se ili ne, oni jesu opozicija i njima je mesto u bloku u borbi protiv ovakve vlasti koja uništava Srbiju - dodao je Đilas.

Đilas je rekao da je potrebno da se reše četiri najveća problema. Jedan su mediji, drugi je birački spisak, treći je kupovina glasova i četvrto su pritisci na birače i kontrolori.

- Mediji su rak rana ovog društva, juče je Aleksandar Vučić opet održao obraćanje, 300 minuta na nacionalnim frekvencijima plus ne znam koliko hiljada na kablovskim, pa izveštaji o tome. 300 minuta na nacionalnim frekvencijama ili na RTS-u mi nećemo biti u situaciji da nešto kažemo, a da nas neko ne prekida do kraja ovde godine - rekao je Đilas.

Naglasio je da uz takve medije SSP ne može da objasni ljudima da se bori za pravo svakog čoveka da kaže svoj stav, slagali se sa njim ili ne.

- Da se borimo da bilo kakve falange ne upadaju na fakultete i da zarobljavaju studente i profesore. Da se borimo bez obzira da li smatramo da se sa nekim stvarima treba šaliti ili ne. Da se borimo protiv montiranih snimaka i da nikada ova stranka neće reći da Kosovo nije sastavni deo Srbije, da neće reći da srpski narod u BiH nema pravo formira svoj entitet, da nikada neće reći da je on formiran da etničkom čišćenju, na genocidu, da će uvek biti ponosna što je sastavni deo Srbije Vojvodina sa svojim različitostima i svojim lepotama i da ćemo uvek biti ponosni što smo patriotska stranka, što volimo svoju zemlju i što se borimo za nju - naveo je predsednik Stranke slobode i pravde.

- Kada njihova Vlada i njihov predsednik Skupštine pozovu evroparlamentarce i ljude iz Saveta Evrope da dođu u Srbiju i kažu šta misle o izborima, onda je to u redu. Kada mi kažemo da ti isti dođu još jednom jer su u prvom nalazu dali da je bilo mnogo toga loše u izborima, da još jednom provere i da pomognu kako to da se otkloni - oni kažu vi ste izdajnici - napomenuo je Đilas.

- Mi smo se obratili svim institucijama ove zemlje, bez obzira u kakvom stanju bile, a razgovarali smo sa onima koje ste vi pozvali da dođu u našu zemlju, i koje treba da čujemo, ne moramo uvek da poslušamo, jer ste zvanično i dalje na politici da ova zemlja treba da bude članica Evropske unije. Ako ne želite da čujete Evropu, i ako želite i ono što radite suštinski formalno da uradite, a to je da prekinete put Srbije u Evropu, onda to javno kažite - zaključio je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati