Izbori 2024

Direktno.rs

20. 03. 2024. 18:25 9

"Hitno započeti dijalog kako bi se stvorili uslovi za fer izbore"

Lista "Srbija protiv nasilja" (SPN) i koalicija NADA (Novi DSS i POKS) poslale su danas i zvaničan zahtev upućen predsedniku Vlade i predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije, da se u cilju smirivanja političkih tenzija u društvu nakon održanih izbora održi dijalog sa parlamentarnom opozicijom u vezi sa stvaranjem elementarnih uslova za fer i demokratske izbore, saopštenje ove dve koalicije prenosimo u celosti.

- U zahtevu koji je poslat predlaže se da se uz delegaciju opozicije koju bi činila četiri predstavnika izborne liste SPN i jedan predstavnik koalicije NADA, uključe i predstavnici organizacije CRTA, kao i da se dijalog održi u najkraćem mogućem roku s obzirom na hitnost situacije i izbore koji su pred nama.

U slučaju da ne dođe do pravovremenih razgovora koji će rezultirati dogovorom, sasvim izvesno će doći do produbljivanja političke krize u zemlji i novog podizanja tenzija šta nikako ne može biti put koji bilo ko priželjkuje. U takvim uslovima je takođe izvesno da će održavanje izbora biti teško zamislivo i moguće.

U zahtevu se navodi i to da će ukoliko se sastanak hitno ne održi, kasnije biti gotovo nemoguće doći do kompromisa i stvaranja uslova za održavanje fer i demokratskih izbora. Bilo bi važno i da sastanci, a naročito prvi od njih, budu otvoreni za javnost - zaključuje se u saopštenju koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA (Novi DSS i POKS).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati