Izbori 2024

Direktno.rs [ Izvor: Soinfo.org ]

05. 03. 2024. 12:44 35

Naprednjaci iz Sombora beže od besnih Beograđana - i to nije sve (VIDEO)

Naprednjaci iz cele Vojvodine su angažovani kako bi kampanja za beogradske izbore bila što uspešnija, ali ne znaju šta ih u glavnom gradu čeka. Već smo videli kako su se proveli Zrenjaninci, Novosađani ili Subotičani, zaposleni u tamošnjim javnim preduzećima posle tumaranja u Beogradu, a sada su i Somborci osetili na svojoj kožu da građani prestonice ne žele uplitanja sa strane na lokalu i bukvalno su ih oterali kući.

Ali krenimo redom.

Suprug doskorašnje državne sekretarke za poljoprivredu, Srđan Golubović, nastanjen u Somboru, snimljen je kako evidentira građane Beograda i proverava njihovu „odanost” vladajućoj, Srpskoj naprednoj stranci, objavio je lokalni portal Soinfo.org

Koordinator biračkog mesta Stapar, je zvezda snimka objavljenog na društvenim mrežama nazvanog "Naprednjaci beže od besnih građana Beograda".

Srđan Golubović, suprug bivše gradonačelnice, danas pokrajinske poslanice Dušanke Golubović, pojavljuje se u glavnoj ulozi "popisivača" članstva i pristalica Srpske napredne stranke koji se na ulicama prestonice susreće sa prilično neočekivanom reakcijom ljutite građanke.

Ona uz aktivirano snimanje na telefonu od njega zahteva objašnjenje po kom osnovu i spisku dolaze ljudima na adresu. Pošto je očigledno da Golubović i saradnica nisu imali valjan odgovor "za kameru", preostalo im je samo da se žustrim koracima udalje sa mesta "presretanja" stanovnice Beograda. Nisu se obazirli čak ni na dovikivanja poput "što bežite" i "podelili ste narod"...

Prethodnih dana, u prestonici je boravila i ekipa somborskih promotera Srpske napredne stranke, koji su u prepoznatljivim belim jaknicama zauzeli mesta za štandovima, reklo bi se postavljenim na brojnim beogradskim lokacijama.

Promo tim predvodio je odbornik SNS Dejan Đurković, visoko pozicionirani kadar u državnom vodoprivrednom preduzeću. 

Instagram objava pokazuje da u izabranoj grupi, koja je za potrebe kampanje u Beograd otputovala radnim danom, ne manjka zaposlenih u javnom sektoru. Interesatno bi bilo čuti kako je njihov izostanak sa posla čelnici obrazlažu čelnici javnih preduzeća i ustanova u Somboru.

SOinfo.org portal je obavešten da somborski timovi SNS u Beogradu nisu najzadovoljniji poslednjim izletom i da su hrabro istupili po povratku sa zadatka. Zatražili su od lokalnih poverenika, kako kažu "zli jezici" iz vladajuće stranke, da im se obezbede bolji uslovi rada u nastavku angažovanja u kampanji za Beograd.

Hakeri napali Soinfo, jedini nezavisni medij u Somboru

I tu su onda počeli problemi jedinog nezavisnog medija u Somboru, portala Soinfo.org, koji je se našao na meti hakera i redakcija ne može već dva dana da objavljuje aktuelne informacije. Sam pristup sajtu je onemogućen ili otežan, dok je otvaranje vesti putem društvenih mreža nemoguće.


Kako je objavljeno, DDoS napad je počeo u ponedeljak, oko 22.30 časova, a za samo sat-dva upućeno je više od 35 miliona zahteva za pristup sajtu sa različitih IP adresa iz nekoliko država.

- DDoS napad potvrdio je i hosting provajder koji koristimo, i obavestio nas je da su kontaktirani provajderi sa kojih napadi dolaze. Molimo vas za strpljenje i razumevanje - navode u Soinfo i za 021.rs da napad traje i dalje, te da se radi na rešavanju problema.

- Mi smo mali sajt, nismo očekivali da će nam se dogoditi ovakav DDoS napad, ali izgleda da se i to dešava. Ovo traje već nekih 12 sati, dosta je čudno i izgleda da niko nije siguran - poručuju iz redakcije ovog lokalnog medija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati