Izbori 2024

Direktno.rs

02. 03. 2024. 12:52 12

"Zaposleni u NS preduzećima u SNS kampanji u BG"

GO Pokreta za preokreta Novi Sad ima pouzdane informacije da Srpska napredna stranka u Novom Sadu od idućeg ponedeljka do petka šalje zaposlene u gradskim javnim preduzećima da realizuju kampanju "od vrata do vrata" u Beogradu, saopštio je Pokret za preokret Novi Sad.

- Tih dana neće obavljati svoje poslove u javnim preduzećima, a obećana im je i dnevnica. Prema kvotama datoj od GO SNS-a u Novom Sadu, koji regrutuje zaposlene iz javnih preduzeća, tokom naredne sedmice iz Novog Sada za Beograd će svakog dana kretati oko 200 zaposlenih.

- Prevoz će biti organizovan vozilima javnih preduzeća, a moguće je i angažovanje autobusa. Na spisku su zaposleni iz "Vodovoda i kanalizacije", "Gradskog zelenila", "Čistoće", "Puta", "Parking servisa", "Novosadske toplane", SPC "Vojvodina", "Stana", "Lisja", JGSP "Novi Sad", "Informatika", pa čak i zaposleni u "Carinskoj zoni Novi Sad" i gradskim upravama.

- Prvi polazak za Beograd je u ponedeljak i zaposlenima je rečeno da svoje porodične i druge obaveze usklade sa novim zadatkom. Koordinaciju njihovog odlaska i boravka u Beogradu preuzeli su predsednici pojedinih mesnih odbora SNS-a u Novom Sadu ili istaknuti aktivistiGO Pokreta za preokret Novi Sad smatra da ovo predstavlja tešku zloupotrebu javnih resursa i da bi moralo da reaguje tužilaštvo.

- Zaposleni koji primaju platu iz gradskog budžeta i od cena kimunalnih usluga, poput usluga iznošenja smeća, grejanja, održavanja zelenila umesto poslova u javnim preduzećima i upravama sprovodiće stranačke aktivnosti. Sa druge strane to je omalovažavanje zaposlenih jer se ucenama za radno mesto regrutuju za stranačke aktivnosti, na koje je većina njih prisiljena. Promenom vlasti u Novom Sadu takva praksa mora biti prekinuta - stoji na kraju saoštenja GO Pokreta za preokret Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati