Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

29. 02. 2024. 11:28 0

"Međunarodna istraga o izborima u Srbiji je počela i sprovodi se višestruko"

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je za N1 da je nakon izveštaja ODIHR-a i OEBS-a, sasvim jasno da su u Srbiji izbori bili potpuno neregulani. "Međunarodna istraga je počela, ona se odvija, ona se sprovodi višestruko, i kroz OEBS i kroz Savet Evrope", naglasio je.

Stefanović je rekao da su razgovori predstavnika koalicije „Srbija protiv nasilja“ sa francuskim zvaničnicima u Parizu, bili „jako sadržajni, dobri i pozitivni.“

- Razgovarali smo sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Jelisejske palate koji se bave Balkanom i Evropom, ali i sa predstavnikom predsenika Emanuela Makrona za Zapadni Balkan. Imali smo mnoštvo satanaka u francuskom Senatu, i u njihovoj parlamentarnoj skupštini - rekao je Stefanović uključujući se iz Pariza u Novi dan TV N1.

Prema njegovim rečima, sada je sasvim jasno nepodeljeno uverenje, koje je potvrđeno izveštajem ODIHR-ove misije, da su izbori u Srbiji bili potpuno neregulani.

- Uprkos ovim smešnom, bezuspešnom, ali opasnom pokušaju spina vlast, a pre svega od strane premijerke i samog predsednika, istraga posledica onoga što se desilo na izborima 17. decembra u Srbiji je počela, ona se odvija, ona se sprovodi višestruko, i kroz OEBS i kroz Savet Evrope - istakao je.

Kako je naveo, na satancima u Francuskoj utvrđena je neophodnost da vlast u Srbiji ispuni sve preporuke OEBS-a, koje je trebalo da ispuni još pre godinu i po dana.

- U tom smislu ne postoji mogućnost da Srbija ima demokratske i slobodne izbore u skladu sa evropskim standardima bilo kada, dakle to je važno ispuniti pre prvih sledećih izbora - rekao je Stefanović.

Sada kada se izveštaj dogodio, i kada je, kako je rekao, u potpunosti stoprocentno potvrdio neregularnosti izbora, potpredsednik SSP-a smatra da suštinski ne postoji nikakav politički organ i logistički izgovor za nesprovođenje istrage.

- Sada je samo pitanje u kom obimu, u kom formatu, i u kom mandatu će se to desiti, ali desiće se - uveren je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati