Izbori 2024

D. Ljutić

21. 02. 2024. 17:48 6

SNS žrtva svog ludila: Kakva je sudbina Beograda?

Ključ je u tome da je ovo zamlaćivanje zdravog razuma podsticano sa Andrićevog venca. Vlastima je odgovaralo da deo birača poveruje da je stručnost ili barem poznavanje materije za slabiće i izdajnike, strane plaćenike, a da je prava moć u neznanju. Zato je i izabrana ekipa Branimira Nestorovića. Možda će neko posle svega reći, ako su tako glupi, kako su ostvarili tako dobar rezultat? Deo odgovora je u tome da mržnju SNS-a prema "takozvanim stručnjacima“ deli veliki broj njihovih glasača. Tako je na neverovatan rezultat Nestorovićevih šamana uticao i anti - intelektualizam, tačnije neprijateljski odnos prema "dosadnim elitama“ koje tvrde da odluke treba zasnivati na pažljivim analizama i razmišljanjima.

Beograd dobija novu vlast ili ide ponovo na izbore? Svako ko je imao šanse da preživi devedesete u Srbiji, lako će u aktuelnoj medijskoj slici naprednjačke Srbije prepoznati onu iz poslednje decenije prošlog veka. Po televizijama su paradirali šarlatani najrazličitijih fela, samoproklamovani iscelitelji, beli magovi, vračevi, sektolozi i lovci na masone. Pink i Hepi, na njima je Branimir Nestorović bio redovan i rado viđen gost.

U toku procesa preobražaja pokreta Mi - glas iz naroda došlo je do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva. Naime, dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su 20. februara 2024. godine, demonstrativno napustili pokret, objavljeno je u saopštenju na sajtu ovog pokreta, a što su kasnije u toku dana Nestorović i Pavić dematovali rekavši da su napustili samo sastanak, ali ne i pokret.

Branimir Nestorović, nosilac liste "Dr Branimir Nestorović - Mi -  glas iz naroda", jedini nije prošao ono što se kolokvijalno naziva medijskim "toplim zecom". Čini se da je i Nestorović toga bio svestan kada je tri sata po zatvaranju birališta izjavio da će biti teško formirati gradsku vlast, da neće podržati nijednu stranu i da će verovatno uskoro doći do novih izbora.

Zato, ako iko i dalje misli da bi ovo bilo moguće bez direktnog odobrenja Aleksandra Vučića, taj živi u totalnom neznanju. Prosečan žitelj Beograda, koji ne zna ništa o ravnoj ploči, vanzemaljcima i zelenim očima, u svom svakodnevnom životu primoran je da se vodi izjavama onih koji su u društvu označeni kao nepobitni autoriteti u ovim oblastima, a predsednik Srbije je odlučio da na taj način označi ne prave stručnjake, već šarlatane.

Ovaj režim je postao žrtva kriza koje sam proizvodi i trenutno uzmiče pred požarom koji je sam potpalio. On je danas talac ludila koje je sam proizveo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati