Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

20. 02. 2024. 10:40 4

Izbori pokradeni, moraju da se ponove u demokratskim uslovima

"Izbori su pokradeni i moraju biti ponovljeni u demokratskim uslovima. Ovo je velika pobeda opozicije", izjavio je kandidat za gradonačelnika liste "Srbija protiv nasilja", prof. dr Vladimir Obradović, koji je bio gost Dnevnika TV Nova.

Skupština nije konstituisana, sednica je odložena, a Vladimir Obradović je proglasio pobedu opozicije na proteklim izborima. Ovaj potez objašnjava na sledeći način.

- Na sednici se videlo da SNS i SPS u zbiru nemaju većinu da formiraju vlast. Znali smo to i ranije, videlo se i po izbornim rezultatima, ali je sada bilo očigledno. Oni raznoraznim predstavama pokušavaju da skrenu pažnju javnosti, ali je poslata samo jedna poruka – SNS+SPS imaju 54 odbornika i to nije dovoljno da se formira gradska vlast. Da li će oni u sledećih deset dana nekim drugim merama, kupovinom, ucenama, doći do dva odbornika koji će ih podržati ostaje da vidimo - rekao je Obradović.

Kaže da je čudno što su dva odbornika (Vesna Ilić i Aleksandar Jerković) iz liste "Mi, glas iz naroda", kako je rečeno, "odbegli" i da su odmah nakon izbora prekinuli svaki kontakt sa pokretom.

- Verujem da su ta dva odbornika na ledu i da se čeka šta će Vučić i Šapić proceniti u narednom periodu - kaže Obradović, koji je uveren da takvih odbornika, koji bi dali većinu SNS-u, nema u redovima koalicije "Srbija protiv nasilja".

Kandidat za gradonačelnika liste "Srbija protiv nasilja" veruje da će, u slučaju ponovljenih izbora, izborni uslovi morati da se menjaju, pogotovo nakon izveštaja ODIR-a i međunarodne istrage.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati