Izbori 2024

Direktno.rs

15. 02. 2024. 14:18 4

Dr Vrsajkov (SSP): Da li se poskupljenjem grejanja finansiraju "fantomi"?

"Novosađani, koji plaćaju grejanje tokom cele godine, ubuduće bi mogli da ga plaćaju skuplje, budući da je Gradsko veće predložilo da grejanje i topla voda u našem gradu poskupe od osam do 12 odsto - zavisno od kategorije potrošača", naveo je dr Vladimir Vrsajkov, predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Ne samo da najoštrije osuđujemo ovo neopravdano poskupljenje, već se i pitamo koje su granice osionosti i bezobrazluka naprednjačke klike koja muze Novosađane - poslovično uredne platiše.

Podsetimo da pre poskupljenja u decembru 2022. godine, cena grejanja godinama nije rasla, već se u četiri navrata čak i smanjivala usled uspešnog poslovanja "Novosadske toplane". To posebno zbunjuje jer je ovo preduzeće u 2022. godini imalo prihode od 8,6 milijardi dinara, što je bilo oko četvrtine ukupnih prihoda novosadskih javnih preduzeća. U međuvremenu, bilo je i nekih investicija iz sopstvenih izvora... Kako je moguće da je za tako kratko vreme počeo vrtoglavi pad prihoda preduzeća, čak i ukoliko se računa rast cene gasa?

Pored toga što je nesposobnost SNS uništila "Novosadsku toplanu", sada imamo jednu još veću pljačku, koja dolazi pred lokalne izbore. Da li su troškovi kupovine glasova i uvoza fantomskih birača toliko porasli, pa naprednjačka gradska vlast planira da ovim poskupljenjem, odnosno uzimanjem dodatnih sredstava iz džepova građana, finansira otimanje izborne volje Novosađana na predstojećim lokalnim izborima?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad zahteva hitnu obustavu ove sramne odluke, a građanima Novog Sada još jednom poručujemo da ćemo braniti i odbraniti njihovu izbornu volju", zaključio je dr Vladimir Vrsajkov, predsednik GrO Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati