Izbori 2024

Direktno.rs

07. 02. 2024. 10:26 1

"Država namerno ne isplaćuje članove biračkih odbora"

Pokret za preokret traži od Vlade Republike Srbije da hitno preduzme mere kako bi članovima biračkih odbora i proširenog sastava tih odbora bile isplaćene dnevnice za rad u tim odborima. Prema našim informacijama isplata je u pojedinim opštinama tek počela, a u drugim opštinama članovima odbora nije isplaćen ni dinar. Ovakva praksa ponavlja se u svakom izbornom ciklusu, očito sa namerom da se članovi biračkih odbora destimulišu da na ovaj način učestvuju u sprovođenju i kontroli izbora. Ovo ponašanje od strane vlasti je sramno - navodi se u saopštenju Pokreta za Preokret, koje prenosimo u celosti.

- Mnogu članovi biračkih odbora ispred režimskih stranaka većinom su zaposleni u javnom sektoru ili primaju neke prinadležnosti od strane vlasti, što nije slučaj sa ljudima iz opozicije. Za učešće na izborima SNS je svojim kontrolorima dao dodatne slobodne dane iako rade na državnim poslovima. To naravno predstavlja grubu zloupotrebu državnih resursa. Na ovaj način članovi biračkih odbora ispred režimskih stranaka su stavljeni u povoljniji položaj. Ovakva praksa duga je koliko i vlast SNS-a i očito da predstavlja jedan od modela degradacije i obesmišljavanja izbornog procesa. Nije jasno kako nema novca za legalne isplate ljudima koji su sproveli izborni proces, a ima za nelegalnu kupovinu glasova - zaključuje se u saopštenju Pokreta za Preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati