Izbori 2024

D. Ljutić

18. 12. 2023. 08:34 71

Najsmešniji virus iz šopinga u Milanu pravo u Parlament

Poznati antivakserski pripovedač, koji je na početku korona pandemije pričao o "najsmešnijem virusu“, samo da bi se kasnije ispostavilo da je to najmanje luda stvar u koju veruje, sada ulazi kao poslanik u Skupštinu Srbije. Doktor Nestorović je verovatno shvatio kako tih nekoliko trenutaka istupa pred gledaocima na Pinku i Hepiju, treba što bolje iskoristiti i po svaku cenu ostati upamćen.

Kad je Republička izborna komisija proglasila izbornu listu "Mi glas iz naroda - profesor doktor Branimir Nestorović", za učešće na parlamentarnim izborima 17. decembra, malo ko je pomislio da će u srpskom parlamentu videti pomenutog medikamenta kao poslanika. Međutim, njegova lista je osvojila 4,6 odsto glasova.

Svako ko je imao šanse da preživi devedesete u Srbiji, lako će u aktuelnoj medijskoj slici naprednjačke Srbije prepoznati onu iz poslednje decenije prošlog veka. Po televizijama su paradirali šarlatani najrazličitijih fela, samoproklamovani iscelitelji, beli magovi, vračevi, sektolozi i lovci na masone. Pink i Hepi, na njima je Branimir Nestorović bio redovan i rado viđen gost.

Sada, posle ovih izbora,  za to postoji samo jedno objašnjenje. Režim je svesno odlučio da promoviše Branimira Nestorovića i ono što je on pričao o vakcinaciji, najsmešnijem virusu pod imenom korona i njegovim raznoraznim uspesima u sveri pedijatrije.

Nestorović je objašnjavao i kako je mnoge pacijente "spasao" zagrljajem, kao i da je od fizičkih radnika koji se bave najtežim poslovima shvatio koji je to recept za zdrav život. Prosečan građanin Srbije koji ne zna ništa o epidemiologiji i imunologiji, u svom svakodnevnom odlučivanju, moraće da se vodi izjavama onih koji su u društvu označeni kao epistemički autoriteti u ovim oblastima.

Vlast koja širi iracionalizam i mračnjačku tupost, završiće ugađajući istom tom iracionalizmu i tuposti, a država kojom takva vlast upravlja, završiće u katastrofi poput ove kroz koju Srbija nažalost trenutno prolazi.

Dr Branimir Nestorović, poznati antivakserski pripovedač, koji je na početku pandemije pričao o "najsmešnijem virusu“, samo da bi se kasnije ispostavilo da je to najmanje luda stvar u koju veruje, sada ulazi kao poslanik u Skupštinu Srbije. Doktor Nestorović je verovatno shvatio kako tih nekoliko trenutaka istupa pred gledaocima na Pinku i Hepiju, treba što bolje iskoristiti i po svaku cenu ostati upamćen.

- Nije dobro preterivati ni u čemu. Mast je loša ako se konzumira u velikim količinama, isto kao i alkohol. Ipak u zimskim mesecima imunitet je dodatno narušen. Jeste li videli majstore, fizikalce, kada kreću da rade? Oni obavezno popiju jednu rakijicu i jedu slaninu, beli luk i hleb - savetovao je eminentni stručnjak dr Nestorović.

Od prve seanse zablistao je objavljujući laži da je koronavirus najsmešniji virus na svetu, te savetovao šoping u Milanu jer su žene zbog hormona zaštićene i ne umiru od tog virusa. Pošto se veoma brzo pokazalo da virus nije smešan, moglo se očekivati da je Nestorovićeva uloga završena.

To se nije dogodilo. Ovi izbori su pokazali da je njegova karijera zapravo tek počela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 71

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati