Izbori 2024

Direktno.rs

03. 12. 2023. 17:24 0

Obradović: Prioritet je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom

Na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, moramo prepoznati i aktivno raditi na rešavanju dugogodišnjih problema s kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u Beogradu - izjavio je Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Srbija protiv nasilja. Naglašavajući potrebu za sveobuhvatnim pristupom koji uključuje unapređenje pristupačnosti gradskog prevoza i javnih prostora, kao i promociju zapošljavanja osoba sa invaliditetom, Obradović je izrazio odlučnost da ova pitanja postanu prioritet u njegovom gradonačelničkom mandatu. Osobe sa invaliditetom u Beogradu se suočavaju s brojnim izazovima, uključujući nedostatak pristupačne infrastrukture i ograničene mogućnosti za zapošljavanje.

- Ovo nisu samo pitanja pristupačnosti, već i pitanja ljudskih prava i dostojanstva - dodao je Obradović.

Podsetio je da je SNS uprava odbila da napravi rampe u svakoj školi za osobe sa invaliditetom i pravila o pristupačnom taksi prevozu za građane sa invalididetom. Kao deo svog predizbornog programa, Obradović planira da pokrene inicijative usmerene na poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom, kao i na jačanje njihove vidljivosti i učešća u društvenom životu grada.

- Ovaj poziv na akciju dolazi u trenutku kada se grad suočava sa sve većim zahtevima za pristupačnijim i inkluzivnijim javnim prostorima i uslugama - kaže Obradović.

- Beograd mora postati grad koji pruža jednake šanse svim svojim građanima. Naša vizija je inkluzivni Beograd, grad bez barijera, u kojem svaka osoba može da ostvari svoj puni potencijal - zaključio je Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Srbija protiv nasilja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati