Izbori 2024

Direktno.rs

29. 11. 2023. 14:45 4

Zdravstveni sistem u lošem stanju: Obradović izneo plan kako da se slika popravi

"Uspostavićemo ponovo program podrške parovima za vantelesnu oplodnju jer je to bitno za ovaj grad, a čitav paket mera biće posvećen i zdravstvenim radnicima koji rade u lošim uslovima", izjavio je kandidat za gradonačelnika Beograda prof. dr Vladimir Obradović na konferenciji za medije.

- Nadam se da vi ili vaši niste skoro bili bolesni i da niste morali da idete kod lekara, jer ono što znamo i što čujemo od sugrađana jeste da je zdravstveni sistem u Beogradu u jako lošem stanju. Dom zdravlja Vračar od jula 2022. godine nema mamograf, iako se kaže da mamografa ima. Tiršova dva nije ni počela da se gradi, pet godina obećavaju, a nijedan ašov nisu zaboli. U Krnjači ginekolog dolazi svakog drugog ponedeljka. U Kotežu nema pedijatra i ne možete da pregledate dete, već čekate po nekoliko dana. Dom zdravlja u Viči prokišnjava, katroteka stoji u hodniku, nema lekara specijalista. To je slika našeg zdravstva - rekao je Obradović.

Obradović je naglasio da Grad može i mora da uzme aktivniju ulogu u brizi za zdravlje svojih sugrađana:

- U našem planu mere su vrlo jasne. Grad mora da gradi ključnu infrastrukturu, najpre domove zdravlja, kao na primer na Bežanijskoj kosi ili u Vinči. Zatim mora da nabavi adekvatnu i nedostajuću opremu, prvenstveno tamo gde su dugi redovi čekanja, na primer skener i da se uključi u prevenciju onih bolesti koje su naijzraženije u našem društvu, srčana oboljenja, krvnih sudova i prevencija bolesti zavisnosti.Tako će grad kroz konkurse finansirati stručna usavršavanja, stručne ispite, specijalizacije, odlaske na naučne skupove i sve u funkciji toga da imamo bolje zdravstvene usluge u našem glavnom gradu. I da nam se ne desi da nemamo specijaliste tamo gde su potrebni. Beograd je dvomilionski grad, naši građani moraju imati pristup zdravstevnim uslugama na pravi način u svakom trenutku i to je jedan od najbitnijih prioriteta posle 17. decembra, to je nešto čime ćemo početi da se bavimo 18. decembra.

- Danas je 101. godina od kada je rođen Duško Radović i on jednom prilikom rekao da ima manje govora, a više rada, da ljudi ne govore o tome šta će raditi nego da to pokažu rezultatima. Mi ćemo od 18. decembra više govoriti o rezultatima, a manje govorima i obraćanjima - zaključio je Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati