Izbori 2024

Direktno.rs

28. 11. 2023. 12:13 1

KOALICIJA DOSTA! EVROPSKI PUT predala žalbu Višem sudu povodom rešenja GIK o odbijanju izborne liste

KOALICIJA DOSTA! EVROPSKI PUT predala je Žalbu Višem sudu, povodom rešenja, koje je donela Gradska izborna komisija o odbijanju ove izborne liste za učešće na predstojećim izborima u Beogradu, raspisanim za 17. decembar 2023. godine.

Pravno je neutemeljeno rešenje Gradske izborne komisije i pogrešno je shvatanje da GIK ima diskreciono pravo da odbije podnosiocu zahteva, status izborne liste nacionalne manjine, i to uprkos materijalnim dokazima.

KOALICIJU DOSTA! EVROPSKI PUT čine dve stranke bunjevačke nacionalne manjine koje su upisane u Registar političkih stranaka, kao stranke nacionalnih manjina. To su Savez bačkih Bunjevaca (SBB) i Bunjevačka stranka Srbije (BSS), a uz izbornu listu Gradskoj izbornoj komisiji predati su overeni programi i statuti ove dve političke stranke bunjevačke nacionalne manjine. U skladu sa navedenim, KOALICIJA DOSTA! EVROPSKI PUT predala je i potreban broj overenih potpisa čime su ispunjeni zakonom propisani uslovi za proglašenje ove izborne liste.

KOALICIJA DOSTA! EVROPSKI PUT veruje da će institucije Republike Srbije zaštititi zakonitost izbornog procesa i da će sprečiti zloupotrebu ovlašćenja Gradske izborne komisije. Ponašanje Gradske izborne komisije predstavlja povredu prava na jednaku pravnu zaštitu koja je garantovana Ustavom Republike Srbije i nezakonitim postupanjem sprečava se da bunjevačka nacionalna manjina, ostvari svoja prava.

KOALICIJA DOSTA! EVROPSKI PUT se ovim povodom neće oglašavati do okončanja sudskog postupka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati