Izbori 2024

D. Ljutić

29. 11. 2023. 21:17 1

PINK I HEPI Vučićeva zaštita od naroda

Silaženje u narod se sve manje praktikuje, što su nedavno pokazali i Zaječar i Leskovac. Mediji, poput Pinka, sada su postali mnogo značajniji. Oni nisu samo puki instrument u rukama vlasti, oni su institucije u kojima se artikuliše i vodi politika. Primer toga je i način na koji je prikazan protest poljoprivrednika. A tada su pretnje paorima i poštarima usledile odmah posle gostovanja Aleksandra Vučića na pomenutoj televiziji. Ili, kao što je svojevremeno napisao berlinski dnevnik "Tagesšpigel": "Jaki čovek Srbije ponovo igra na kartu preventivnog napada". 

Otvaranje fudbalskog stadiona u Zaječaru proteklo je kao i njegova izgradnja uz mnogo zamerki i nedorečenosti. Okupljeni predsednika kažu da nisu ni videli ni čuli, jer je bez obraćanja požurio za Leskovac. Mesta nije bilo ni za brojna pitanja, i pored najave da će se obratiti prisutnima, Vučić je izbegao govorancije, i neprimetno napustio stadion i otišao za Leskovac na utakmicu Srbija - Bugarska.

Vlast SNS-a na čelu sa Aleksandrom Vučićem ima svoje lične medije, naročito Pink i Happy, koji su osnovni alat njenog vladanja. S obzirom na to da je ta vlast zasnovana na neprekidnoj propagandi koja je sveobuhvatna - svakodnevna i surova, i njeni mediji su agresivni u svakom pogledu jer je to želja vlasti. Neprekidna propaganda deluje na podsvest. Svakodnevni život postaje imun na nasilje koje se neprekidno gleda na ekranima. Vredno je samo ono što je interes vlasti, a sve što je suprotno tom interesu proglašava se za neprijateljsko i izdajničko delovanje.

Vlast je punom parom u kampanji. Naravno da tu prednjači Vučić. Kiselasti osmesi su tu, najave lepog života, samopohvale za postignuto. Ali, sve to, za razliku od ranijih godina, uglavnom preko omiljenih televizija, Pink i Hepi. Vučić je gostovao na TV Pink, gde se dotakao različitih tema, a najviše se zadržao komentarišući tada aktuelne proteste poljoprivrednika, kao i štrajk poštara.

- Ovi koji štrajkuju, tu ima mnogo politike. Kada štrajkuju poljoprivrednici, oni traže vaš novac. I vaš novac umesto da završi u dobrom putu ispred vaše kuće, u tome da vaše dete ima bolju bolnicu, završiće u njihovim džepovima - rekao je Vučić.

- Mislim da je sramotno da tako nešto uopšte izjavi - smatra poljoprivrednik Stojan Stanković.

Poštare koji nisu prihvatili ponudu Vlade Vučić je optužio da su "politički organizovani".

- Imate njih 500 ili 1.000 koji su politički organizovani, i taj deo morate da trpite, i to je u redu i da se neko bori za interese neke druge kompanije -  rekao je Vučić ne precizirajući na koju kompaniju misli.

Za grupu koja je prihvatila ponudu Vlade, on je rekao da su "časni, odgovorni i pošteni ljudi". Ali za onaj narod što stvarnost drugačije sagledava i život mu nije baš tako "ružičast", pa zbog toga blokira saobraćaj, umesto da obrađuje zemlju - milosti nema. Samo diskreditacija i optužbe za politikanstvo. A pretnje paorima i poštarima usledili su odmah posle njegovog gostovanja na pomenutoj televiziji. Ili, kao što je svojevremeno napisao berlinski dnevnik "Tagesšpigel": "Jaki čovek Srbije ponovo igra na kartu preventivnog napada". 

I dok su gledaoci Pinka imali priliku da slušaju ministarku poljoprivrede i predsednika Srbije, paore su mogli da vide pred kraj centralnog Dnevnika. Ali, ne i da ih čuju, jer je o njima, kada su protestovali, puštena vest od svega pola minuta.

Pojavljivanjem na televizijama Happy i Pink odmah nakon uspostavljanja datuma izbora, Vučić je hteo da pokaže kako podržava te televizije. Jer, to su odlična mesta za monologe predsednika u kojima on sada počinje i da svađa vlastiti narod.

Njegovo pojavljivanje na tim televizijama je zapravo nastavak rijalitija. Tu nema nikakvog govora o edukaciji i pristojnosti . 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati