Izbori 2020

[ Izvor: Nova.rs ]

15. 02. 2022. 11:51 15

Prvih 10 na listi za parlamentarne izbore Ujedinjene Srbije

Koalicija Ujedinjena Srbija okupljena oko Stranke slobode i pravde, Demokratske i Narodne stranke dogovorila je prvih deset imena na listi za parlamentarne izbore, saznaje Nova.rs. Ova lista će nositi naziv Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije, dok će se lista za glavni grad zvati Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda. Ostatak liste biće preciziran do kraja dana.

Ovo je dogovoreno na jučerašnjem sastanku ovog dela opozicije, a raspored prvih 10 imena na listi za republičke izbore izleda ovako: potpredsednica SSP Marinika Tepić, predsednik DS Zoran Lutovac, potpredsednik NS Miroslav Aleksić, potpredsednik SSP Borko Stefanović, zamenica predsednika DS Dragana Rakić, potpredsednik DS Siniša Kovačević, profesor Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Obradović, zatim bivša ministarka Vlade Zorana Đinđića Gordana Matković i profesor Vladeta Janković, dok će deseto mesto pripasti Pokretu slobodnih građana, ali još nije doneta odluka ko će to biti.

Danas će biti održan još jedan sastanak predstavnika ove koalicije na kojoj će biti utvrđena kompletna lista za parlamentarne izbore, a već je formiran i tim kandidata za gradonačelnika Ujedinjene Srbije Vladete Jankovića.

U ovom timu se za sada nalazi oko 15 ljudi, ali će taj broj u narednom periodu verovatno biti redukovan. Sastavljen je od stručnjaka za sve oblasti bitne za funkcionisanje i unapređenje grada, a javnosti će ih ovaj deo opozicije na čelu sa Jankovićem najverovatnije predstaviti u četvrtak.

Odluku o raspisivanju izbora predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić će potpisati u centralnom holu Doma Narodne skupštine u 17 časova, a predsednik parlamenta je naknadno izjavio da će danas biti raspuštena i Narodna skupština Republike Srbije “radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati