Izbori 2020

Direktno.rs

01. 07. 2020. 15:22 8

"IZBORI SU PALI" Ponavljanje glasanja na 2.700 mesta?!

Upravni sud pravosnažno treba da usvoji žalbe Dosta je bilo za 2.700 biračkih mesta, tako da izbori na trećini mesta moraju biti ponovljeni - istakao je lider DJB i liste Suverenisti Saša Radulović, nakon što odluka o žalbi DJB nije bila doneta u roku od 48 časova.

Radulović je podsetio da Republička izborna komisija ne može ponovo da odlučuje o ovome, a propušten je i rok od 96 sati da se proglase rezultati izbora.

Advokat Vladimir Gajić podsetio je da je odluka o žalbi mora biti doneta najkasnije u roku od 48 časova od prijema žalbe sa spisima i da ta odluka mora biti pravosnažna.

- Ako sud usvoji žalbu i poniišti izbornu radnju, odnosno izbore, odgovarajuća izborna radnja, odnosno izbori ponoviće se najkasnije za 10 dana - navodi se u stavki 7, člana 97 Zakona o izborima.

Podsetimo, pokret Dosta je bilo podneo je više od 2.700 upravnih tužbi za obaranje izbora na više 2.700 biračkih mesta, pošto je RIK, kako su naveli u tom Pokretu, bez ikakvog osnova većinom glasova odbacila njihove prigovore na više od 2.700 biračkih mesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati