Izbori 2020

Direktno.rs

16. 06. 2020. 19:22 5

Panika od bojkota!

Takozvano Regulatorno telo za elektronske medije (REM) ponovo je donelo odluku o zabrani emitovanja kampanje za bojkot izbora, iako se u njima ne pominje nijedan političar, pa ni Aleksandar Vučič.

Nevladina organizacija proizvela je i na televizijama N1 i TV Nova S emitovala spotove za bojkot izbora. Na zahtev CRTE, koja je dobila anonimnu predstavku, REM je zabranio spotove, jer se u njima kaže da je jedini način da ne glasate za Vučića je da ne glasate. REM je zaključio da se time diskriminiše Vučić i da pominjanje njegovog imena predstavlja kršenje zakona o oglašavanju.

Autori spotova su u skladu sa tim promenili spotove i ime Aleksandra Vučića zamenile rečju režim. I pored toga REM je doneo novu zabranu. Ovoga puta bez pozivanja na CRTU i Zakon o oglašavanju. Ovo regulatorno telo koje nikada nije zabranilo linč spot o Oliveru Ivanoviću i koje tvrdi da opozicije ima više u medijima nego vlasti, odluku je obrazložilo time da političke spotove mogu da emituju samo liste koje su se prijavile za izbore, a da oni ne znaju koja lista stoji iza ovih spotova!?

Ovakva sramotna odluka nema ama bas nikakvo utemeljenje u zakonu. Svi smo svesni da se već decenijama vode kampanje raznih nevladinih organizacija sa pozivima građana da glasaju na izborima, i da nikad nijedna nije bila osporena, a kamoli zabranjena. Ako mogu kampanje za povećanje, sasvim sigurno mogu kampanje i za smanjenje izlaznosti. Za to nije potrebno nikakvo pravničko znanje već zdrav mozak i logika. Na žalost, toga je u Srbiji sve manje i manje.

Ovakva odluka REM-a, čitaj Aleksandra Vučića, dokaz je panike vlasti, jer procena izlaznosti rapidno opada. U ovom trenutku, po svim istraživanjima, procenat je jedva preko 40 posto. I to u uslovima kada se ljudi na sve načine, ucenama i pretnjama, primoravaju da izađu na izbore.

Ono što dodatno pravi paniku u Vučićevom najužem okruženju su podaci koji pokazuju da u ovom trenutku samo SNS i SPS sigurno prelaze i ovaj smanjeni cenzus od 3 posto. Čak ni SPAS nije više sigurno preko cenzusa, PSG pada, dok Metla, Dosta je bilo i 1 od 5 miliona nisu ni blizu cenzusa.

Zbog toga su počeli pozivi vlasnicima privatnih firmi da lobiraju kod svojih zaposlenih da glasaju za pojedine opozicione liste čiji rejting pada iz dana u dan! Tako se priča o izborima pretvara u potpuni cirkus, kakav nam je uostalom i zemlja u celini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati