Beograd

Direktno.rs

08. 10. 2024. 13:07 0

Boško Šindić: Šapić plavim autobusima baca prašinu u oči Beograđanima i skreće pažnju sa važnijih tema

"Najavom da će da menja boju beogradskih autobusa, tramvaja i trolejbusa u plavo Aleksandar Šapić ponovo baca prašinu u oči građanima i skreće pažnju sa glavnih tema koje ih muče. Neko mu je dao zadatak da se, dok traje rasprava o litijumu, ubaci u javni prostor i nekom besmislicom ponovo uvredi Beograđane poredeći crvenu boju autobusa sa čuvenim beogradskim kioscima K-67, čiji se dizajn smatrao toliko revolucionarnim da je bio izložen i u Muzeju savremene umetnosti u Njujorku - MOMA", izjavio je Boško Šindić, član Predsedništva Srbija centra i poverenik Gradskog odbora Beograd i dodao da Šapić mora da odgovori na pitanje koliko će njegova nova genijalna zamisao da košta Beograđane.

"Šapić na ovaj način izbegava i da preuzme odgovornost za činjenicu da javni prevoz u glavnom gradu nije bezbedan, da se skoro svaki dan neko vozilo zapali ili na drugi način ugrozi sigurnost putnika ili prolaznika, kao i da je odlukom da najveći broj autobuskih linija dodeli sumnjivom konzorcijumu bliskom SNS biznismenu Zvonku Veselinoviću uništio GSP. Plava boja neće doprineti boljem prevozu, već isključivo stručno vođenje saobraćajne politike i bolja kontrola svih vozila, a posebno privatnih kompanija, kojima on ne sme ni da zucne.

Tako je zamajavo javnost sa idejom da premesti Titov grob. Svaka njegova velika ideja nema veze sa rešavanjem problema u Beogradu. Nije rešio nijedan,samo ih proizvodi svaki dan. Zbog privatnog projekta Beograd na vodi dobio je nalog da Stari tramvajski most dovede u nebezbedno stanje i na kraju ga sruši. To će izazvati saobraćajni kolaps u Beogradu neslućenih razmera. Dobio je i zadatak da, zbog izgradnje novih solitera Beograda na vodi, autobusku stanicu premesti na Novi Beograd, pre završetka unutrašnjeg magistralnog poluprstena, završetka logične linije metroa i obezbeđivanja prevoza sa te stanice do grada. Šta mogu da očekuju putnici, ali i stanovnici novobeogradskih blokova, kada se ukine i to malo tramvaja koji ih prevoze do lekara u Kliničkom centru ili centra Beograda? Da će autobusima u novoj, plavoj boji imati bolju vezu ili da će putovati satima? Na kraju, svako Šapićevo istrčavanje kao "korisno magare" SNS debelo košta gradski budžet", naglasio je Šindić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati