Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

01. 08. 2024. 14:08 16

SNS vlast na Starom gradu - Bastać i deo opozicije podržali naprednjaka

Ukupno 33 glasa dobio je Radoslav Marjanović iz SNS na sednici Skupštine opštine Stari grad, čime je obezbedio novi mandat na mestu predsednika opštine. Za njega su, izvesno je, glasali 21 odbornik sa liste SNS i 10 odbornika "Čuvara Starog grada" koje predvodi Marko Bastać. Preostala dva glasa kandidatu SNS su, po svemu sudeći, stigla od bivšeg odbornika doktora Dejana Žujovića i iz Narodne stranke Vladimira Gajića.

Naprednjaci su u sredu definitivno obezbedili većinu i potvrdili da nastavljaju da vode centralnu beogradsku opštinu Stari grad. Dosadašnji prvi čovek opštine Radoslav Marjanović, naprednjak koji je bio na čelu i u prethodne četiri godine dobio je 33 glasa i tako obezbedio sebi novi mandat.

To je objavljeno i na zvaničnom sajtu opštine, a u trenutku glasanja opozicioni odbornici sa liste "Biram Stari grad" napustili su sednicu jer nisu želeli da prisustvuju izboru.

Od ukupno 33 glasa koliko je Marjanović dobio, 21 je stigao iz redova SNS. Još 10 je stiglo iz redova odbornika sa liste "Čuvari Starog grada" koju predvodi novi predsednik Skupštine opštine Marko Bastać.

Konačno, još dva glasa stigla su sa adresa dosadašnjih opozicionara. Jedan od njih je definitivno izabran na listi doktora Dejana Žujovića, da bi kasnije zbog saradnje sa SNS bio isključen iz pokreta, a za drugog deo opozicije tvrdi da je sa liste Narodne stranke.

Da bismo do kraja raščivijali zavrzlamu u opštini Stari grad, kontaktirali smo sve pomenute odbornike.

Dva odbornika bila u opoziciji, pa glasali za vlast

Kada je reč o još preostala dva odbornika koji su podržali Marjanovića, u pitanju su kandidati koji su u toku kampanje nastupali kao opozicija.

Emilijan Gerasimovski izabran je na listi dr Žujovića i nakon toga je glasao za izbor Bastaća na čeku Skupštinu opštine. Posle ove odluke, poznati pulmolog Dejan Žujović izjavio je da prekidaju saradnju i da će zbog takve odluke biti isključen.

- Ko ne poštuje ranije utvrđena pravila, ko uđe u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom na bilo kom nivou, ne može biti član naše organizacije - napisao je Žujović na Fejsbuku.

I konačno, poslednji glas za Marjanovića stigao je prema informacijama iz opozicije sa adrese Narodne stranke.

Prvi na listi Goran Koprivica podržao je novog predsednika opštine. Kontaktirali smo ga kako bismo dobili odgovor na pitanje da li je i zbog čega podržao SNS, ali nismo dobili odgovor. U vrlo kratkom razgovoru, rekao je samo da trenutno nije u situaciji da daje izjave.

Sa druge strane, lider ove partije Vladimir Gajić kratko je poručio za Novu da nema informacije o tome da li je odbornik Narodne podržao Marjanovića, ali je dodao da taj odbornik neće biti u opštinskoj vlasti i da je to sigurno.

Ono što je još sigurno jeste da Narodnu stranku upravo zbog ovakvih događaja napuštaju stari kadrovi. Nedavno je to uradila potpredsednica partije Ivana Parlić. Ona je, kako je sama rekla, bila revoltirana time što odbornici Narodne stranke koji su na Starom gradu i Vračaru podržali SNS nisu isključeni iz partije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati