Beograd

[ Izvor: Mediji ]

30. 07. 2024. 11:55 25

Zakazan veliki protest u Beogradu protiv iskopavanja litijuma

Veliki protest protiv iskopavanja litijuma biće održan u Beogradu 10. avgusta sa početkom u 19h na Terazijama, najavljuju iz Eko straže i organizacije Ne damo Jadar.

Tada ističe 40 dana koje je SEOS dao Vladi Srbije da usvoji zakon o iskopavanju litijuma i spreči gaženje sopstvene odluke o obustavi projekta Jadar.

- Protest organizuju ekološke organizacije koje se godinama bore protiv zagađenja životne sredine i koje sada stoje ujedinjene protiv ovog zla koje se nadvilo nad Srbijom i kriminalnog režima koji pokušava da otvori rudnik protiv volje naroda - objavila je na društvenoj mreži X Eko straža.

- U državi u kojoj postoji samo privid demokratije, gde ne postoji vladavina prava i gde sami donosioci odluka svakodnevno krše Ustav, jedino mesto gde može da se brani narodna volja jeste ulica - navode u toj organizaciji.

Eko straža je pozvala sve građane Srbije koji su protiv iskopavanja litijuma bez obzira na političko i ideološko opredeljenje.

- Ovo je protest za dobrobit svih građana. Političari i stranački aktivisti su dobrodošli, ali bez stranačkih obeležja. Mole se učesnici protesta da dođu sa transparentima, ekološkim porukama i bez zastava drugih zemalja i poruka koje deheterogenizuju masu. Vreme je da naučimo da pošaljemo poruku da narod Srbije stoji ujedinjen i svako nosi svoj deo odgovornosti. Ekološke organizacije koje organizuju proteste odriču se isticanja sopstvenih obeležja i logotipova kako ne bi došlo do tumačenja protesta kao samporomocije - navodi Eko straža.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati