Beograd

Direktno.rs

14. 06. 2024. 11:24 1

"SNS se krije iza zakona i ponavlja da sistem nije zakazao. I nije - jer ne postoji"

"Majka nezadovoljna ocenom svoga deteta vređala, a onda pretukla nastavnicu tako što je lupala njenom glavom o pod. Ovo nije scena iz nekog horor filma, već novi akt nasilja usmeren prema prosvetnim radnicima", izjavila je Tijana Šerbula, potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i nastavnica u školi.

Šerbula podseća da je samo pre nekoliko dana u drugoj školi učenik napao svog nastavnika, kao i da je tako iz dana dana.

- Režim SNS-a se krije iza zakona i procedura koje očigledno ne rade ponavljajući da sistem nije zakazao. I nije, svi prosvetni radnici, roditelji, đaci znaju da sistem ne postoji. Nastava se odvija samo zahvaljujući ljubavi i entuzijazmu prosvetnih radnika koji za nikada manje plate ulaze u učionice i pokušavaju da nastave da uče našu decu ne samo lekcije iz udžbenika, već i da ih nauče one mnogo važnije lekcije o tome kako da budu dobri ljudi - ističe Šerbula.

Šerbula naglašava da im je sve teže u tome "jer se nasilje emituje sa vrha vlasti, iz medija i tako postaje prihvatljivo, a jedini način da spasimo Srbiju, prosvetne i zdravstvene radnike, ali i svu našu decu jeste da sprovedemo strategiju borbe protiv nasilja, koju je Stranka slobode i pravde odmah nakon majskih tragedija predložila, u koju moraju biti uključeni svi i koja će poći od nulte tolerancije za bilo kakav vid agresije".

- Teško je očekivati da će vlast koja je bazirana na agresiji i nasilju krenuti u izradu takve strategije, ali zato mogu odmah da donesu odluku da samo đaci mogu da ulaze u školsko dvorište i školsku zgradu, a roditelji moraju da se najave kod razrednog starešine. To bi bio dokaz da su ovoj vlasti kojoj je obrazovanje poslenja rupa na svirali, životi učitelja, nastavnika i profesora zaista važni. Sve drugo biće signal da su bezvredni. Gospođo Đukić Dejanović na Vas je red - zaključila je Šerbula.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Po starom, tradicionalnom receptu

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati